Sport

U, de la locul UNU. Elevii lui Silvăşan înving Steaua şi preiau şefia Ligii Naţionale de Baschet Masculin

Baschetbaliştii de la U-Banca Transilvania au învins în deplasare Steaua Bucureşti, sâmbătă seară, în etapa a 7-a din Liga Naţională de Baschet Masculin şi sunt liderii clasamentului.

FOTO arhivă / Şandor Manases (u-bt.ro) FOTO arhivă / Şandor Manases (u-bt.ro)

Cu trei jucători care au marcat fiecare de la 20 de puncte în sus, clujenii au fost setaţi pe un singur lucru încă din start la Bucureşti: victoria. Oaspeţii au impus ritmul încă din primul sfert, câştigat cu 23-30, cu Rasic şi Moldoveanu exacţi de la 3 puncte, Barro şi Torok eficienţi sub panou. După un al doilea sfert mai echilibrat, 22-20 (45-50 la pauză), clujenii au comis mai multe erori în sfertul al treilea, dar au reuşit să se redreseze la timp şi să nu le permită bucureştenilor apropierea, 21-21. Elevii lui Silvăşan au controlat sfertul final şi au învins în cele din urmă la 11 puncte, 84-95.

Liderii campionatului

U-Banca Transilvania a devenit liderul clasamentului Ligii Naţionale de Baschet Masculin după victoria de sâmbătă, cele două adversare fiind singurele echipe cu o singură înfrângere în campionat.


Steaua CSM EximBank - U-Banca Transilvania 84-95 (23-30, 22-20, 21-21, 18-24)

Pentru U marcatorii au fost Moldoveanu 26 de puncte, 5 rec, Rasic 23 p, 5 pase decisive, Dykes 20 p, Barro 11 p, 9 rec, Pustozvonov 9 p, Torok 4 p, Adamovic 2 p, 10 pase decisive.


De la Steaua au marcat Long 22, Runkauskas 17, Malesevic 16, Baciu și Dudzinski câte 9, Szijarto și Jevtovic câte 4, Paul 3.

„Am învins o contracandidată”

”Mă bucur foarte mult că am reușit să câștigăm acest cu una dintre contracandidatele noastre la titlu. Îmi felicit băieții pentru atitudinea cu care au intrat în teren, pentru dăruirea și concentrarea pe care le-au arătat pe parcursul jocului! Au înțeles că este un meci foarte important pentru noi și au dat tot ce au avut mai bun. Nu trebuie, însă, să facem greșeala de a ne relaxa, este o simplă victorie, desigur, este foarte bună pentru moral, însă nu avem timp să ne relaxăm. Urmează un meci foarte greu miercuri, în Kosovo și pe urmă altul, din nou foarte greu, pe teren propriu cu Craiova!”, a declarat Mihai Silvăşan, citat de site-ul u-bt.ro.


Pentru clujeni urmează miercuri 9 noiembrie meciul din deplasare, din FIBA Europe Cup, cu KB Peja, din Kosovo, în deplasare, iar în campionat în 13 noiembrie, duminică, de la ora 18, cu SCM U Craiova.

 

abonare newsletter