Sport

Victorie mare pentru CFR cu Steaua, pe Naţional Arena

CFR Cluj a obţinut o victorie mare joi seară pe Naţional Arena, cu Steaua, învingând formaţia bucureşteană cu 2-1. Timp de peste 20 de minute elevii lui Miriuţă au evoluat în zece.

„Vişiniii” i-au administrat Stelei prima înfrângere din acest campionat. Oaspeţii au început tare şi în minutul 12 Cristian Bud, în revenire spectaculoasă de formă, a „muşcat” din poarta adversă deschizând scorul după o pasă a lui Nouvier. Bucuria „feroviarilor” nu a durat mult, Florin Tănase restabilind egalitatea în minutul 20.

La revenirea de la cabine „vişiniii” au fost mai inspiraţi şi au marcat în minutul 63 prin acelaşi Bud, după pasa lui Sorsa, noua achiziţie a clujenilor. Atacantul CFR-ului are 5 goluri în ultimele 2 meciuri. În minutul 76 Tiago Lopes a luat al doilea cartonaş galben, fiind eliminat, dar clujenii nu au cedat şi şi-au păstrat diferenţa până la final, deşi meciul a fost prelungit cu 5 minute.


„Mă bucur foarte mult că am câştigat, după un meci foarte greu. Am un sentiment plăcut, mă bucur foarte mult că am ajutat echipa şi că ies sănătos după fiecare meci de pe teren”, a declarat Bud. „Suntem ca o familie, domnul Miriuţă ne adună, cred că vestiarul este secretul”. „A fost o partidă bună făcută de echipa noastră şi tactic şi fizic, o victorie meritată de către noi. Suntem 'în cărţi', este important să muncim la fel de mult la antrenamente şi să avem rezultate foarte bune”, a declarat Vasile Miriuţă. 

„Am fost depăşiţi, nu am reuşit să câştigăm aproape niciun duel, nu am avut ocazii, am ajuns târziu la minge, o seară neagră pentru noi, dar mergem înainte”, a menţionat Laurenţiu Reghecampf. "După părerea mea dar şi a altor colegi, ar trebui să ne fie ruşine pentru modul cum am jucat astăzi. Au avut o determinare mai bună", a adăugat fundaşul Stelei, Gabriel Tamaş. Întrebat dacă s-a resimţit oboseala, fiind vorba de o etapă intermediară, ce survine partidelor din Europa League, respectiv meciului de campionat cu ACS Poli Timişoara, sportivul a contnuat: "Nu-i nici o oboseală, dacă vă uitaţi pe statistici am alergat; şi calul aleargă, dar nu dă lapte".


CFR Cluj este pe locul 10, cu 10 puncte, la 4 puncte de play-off, în condiţiile în care au plecat cu o penalizare de 6 puncte. Steaua rămâne lider cu 20 de puncte, 3 mai mult decât ocupanta locului 2, CSU Craiova, cu 17 puncte.

Cele două echipe:


CFR Cluj: Mincă – Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Nascimento, Rus – Sorsa, Carlos, Nouvier – Bud (Omrani ’70). Antrenor: Vasile Miriuţă

Steaua Bucureşti: Niţă – Enache, Toşca, Tamaş, Aganovic (Momcilovic 20‘) – Moke, Boldrin (Jakolis ‘54) – Popa, Tănase, De Amorim (Bourceanu ’46) – Golubovic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

abonare newsletter