Sport

Liverpool – Sevilla 1-3. Andaluzii i-au “zdrobit” pe Liverpool și reușesc o premieră istorică în fotbal: câștigă Europa League pentru a treia oară consecutiv

Finala Europa League, disputată miercuri seara între Liverpool și Sevilla s-a încheiat cu scorul 1-3. Prin dubla căpitanului Coke, spaniolii reușesc o premieră în istoria Europa League: câștigă trofeul pentru a treia oară consecutiv.

Sevilla Sevilla

Prima repriză a finalei Europa League a fost dominată de Liverpool. În minutul 11, Liverpool au fost aproape de gol prin Sturridge. Același Sturridge a ratat ocazia de a marca și în minutul 25. Zece minute mai târziu, Sturridge deschide scorul și marchează un gol superb, cu exteriorul, după o pasă de la Coutihno. În minutul 39, Liverpool a înscris din nou, dar golul a fost anulat, Lovren fiind în offside.

A doua repriză a fost a andaluzilor, care au reușit să îi egaleze pe elevii lui Klopp în primele zece secunde prin golul lui Gameiro. În minutul 64, Coke marchează golul numărul doi pentru Sevilla dintr-o fază la care au contribuit trei jucători: Vitolo, Banega și Coke. În minutul70, Coke marchează din nou și aduce victoria andaluzilor.


Sevilla a reușit astfel o premieră în istoria Europa League câștigând pentru a treia oară consecutiv trofeul. Spaniolii domină astfel fotbalul european.

Urmează în 28 mai, finala UEFA Champions League între Atletico Madrid și Real Madrid.

abonare newsletter