Sport

FC Ardealul Cluj, în finala Ligii Elitelor Under 19. “U” Cluj a ratat calificarea

Juniorii de la “U” Cluj au pierdut joi seara meciul cu FC Viitorul în urma loviturilor de departajare. În schimb s-a calificat în finală, FC Ardealul Cluj.

Dacă echipa mare a Universității Cluj se află la un pas de retrogradare în Liga a III-a, la juniori lucrurile stau exact pe dos. Juniorii “U” Cluj au reușit să ajungă în semifinalele Ligii Elitelor Under 19, dar joi seara drumul fotbaliștilor clujeni spre câștigarea titlului s-a oprit.

Joi, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia s-au desfășurat semifinalele competiției numărul unu a țării la categoria de vârstă sub 19 ani. Ediția inaugurală a Ligii Elitelor U19, la startul căreia s-au aflat 24 de cluburi împărțite în două serii, se apropie astfel de final.


În prima semifinală care a avut loc joi după-masă, Ardealul Cluj a învins-o pe Dinamo cu scorul de 4-2.

În minutul 10, Ardealul a deschis scorul prin Mocanu care a înscris cu o lovitură de cap după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă. Un minut mai târziu, Ardealul a înscris al doilea gol când Roșca a scăpat singur cu Eșanu și a înscris cu un șut plasat. În minutul 33, clujenii au înscris al treilea gol. Cordea a înscris pe sub goalkeeper-ul advers în situație de unu la unu cu acesta. În minutul 35, Dinamo a înscris primul gol. Ciobotariu a marcat cu capul după o lovitură de colț. La pauză, scorul Dinamo – FC Ardealul a fost 1-3.


În minutul 60, dinamoviștii s-au apropiat la scorul 2-3 prin Trandafirescu care a deviat în plasă centrarea venită din corner. În minutul 90, clujenii au marcat al patrulea gol. Preijmerean șutează plasat, la colțul lung, din interiorului careului.

“U” Cluj a fost învinsă de FC Viitorul

Joi, de la ora 18.30, “U” Cluj  a jucat împotriva Viitorului pentru cel de-al doilea loc în finală. În minutul 14, scorul ”U” Cluj - FC Viitorul a fost 0-1. Cicâldău a finalizat excelent pe lângă portar din interiorul careului. În minutul 23, Janos de la “U” Cluj înscrie cu un șut plasat la vinclu din marginea careului și egalează. După 90 de minute de joc, scorul a fost egal, fiind nevoie de lovituri de departajare. Primii execută cei de la Viitorul, prin Dan Panait, care înscrie în colțul din dreapta: 0-1. Urmează clujenii, care înscriu prin Hațiegan, cu un șut pe partea lui Tordai: 1-1. Florin Coman înscrie pentru Viitorul: 1-2. Fodor execută cu fentă: 2-2. Nedelcu trimite pe lângă poartă: 2-2. Manu trimite în dreapta, dar Tordai apără: 2-2. Casap trimite în vinclu: 2-3. Berci nu ratează de la punctul cu var: 3-3. Cicâldău înscrie cu emoții: 2-3. Janos execută plasat și Tordai respinge: 2-3. Viitorul câștigă la loviturile de departajare și se califică în finală


Câștigătoarele celor două semifinale se întâlnesc sâmbătă, 7 mai, de la ora 17:30, la Mogoșoaia, în ultimul act al competiției. Finala mică se joacă tot sâmbătă, de la ora 15:00.

Echipa care va câștiga prima ediție a Ligii Elitelor Under 19 va reprezenta România în UEFA Youth League, ediția 2016-2017.

abonare newsletter