Sport

Olimpia Cluj a ieșit victorioasă în primul meci din Superligă. Olimpia Cluj - ASA Târgu Mureș 3-0

Meciul care se anunța a fi un adevărat derby al fotbalul feminin a fost mai mult un dans prin ploaie, clujencele care vor evolua luna viitoare în fața celei mai bune echipe din Europa necruțându-le pe eternele rivale din Târgu Mureș, scor final 3-0 (3-0).

Deși vremea extrem de capricioasă, cu ploii intense dar scurte însoțite de reprize de soare puternic, le-a creat mari probleme mai ales în prima repriză, suporterii prezenți la meci au avut parte de un meci foarte interesant, în prima repriză, și destul de echilibrat, în repriza secundă.

Prima partidă din cadrul sezonului 2015-2016 a Superligii feminine de fotbal s-a desfășurat, pentru clujencele de la Olimpia, duminică, pe propriul teren, unde au întâlnit formația ASA Târgu Mureș, mereu rivalele la poziția 1 a campionatului și la titlul de Campioană a României.


Cu un început de primă repriză în care cele două echipe s-au tatonat la mijlocul terenului, după primele zece minute fotbalistele din Târgu Mureș au pus presiune pe apărarea echipei antrenate de Mirel Albon, însă apărarea coordonată de Corina Olar a făcut față cu brio tuturor atacurilor. Replicile rapide ale clujencelor au fost cele care au făcut diferența în această repriză, căpitanul echipei Olimpia Cluj, Ioana Bortan, fiind prima care a marcat în poarta târgmureșencelor cu un șut puternic de la peste 30 de metri. În lipsa golgheterei campionatului intern, Alexandra Lunca, care se află în repaus medical după accidentarea suferită în ultimul meci din cadrul Champions League, Mihaela Ciolacu a avut dificila sarcină de a aduce mingile spre poartă și de a marca, ea fiind și cea care la doar câteva minute după primul gol a schimbat scorul pe tabela de marcaj ducând avantajul la două goluri pentru clujence. Înainte de apariția soarelui pe terenul de la Baza Sportivă „Ardealul” din Cluj-Napoca, atacanta supranumită „Pitic”, Andreea Voicu, a stabilit scorul care avea să rămână până la finalul meciului, 3-0.

Nici repriza secundă nu a fost lipsită de ocazii de gol pentru ambele echipe, însă niciuna dintre ele nefiind concretizate.


După acest meci, clujencele vor avea parte de o pauză de două săptămâni după care vor efectua o deplasare pe terenul echipei care a terminat pe locul 3, în sezonul trecut, în cadrul Cupei României, Heniu Prundu Bârgăului, acest meci fiind din nou unul deosebit de dificil dar unul benefic înainte de confruntarea din Champions League de pe data de 7-8 octombrie, și respectiv 14-15 octombrie, când vor întâlni echipa Paris Saint Germain, primul meci fiind disputat pe teren propriu.

abonare newsletter