Sport

Tudor Jucan este noul căpitan al echipei U-BT care se va bate la titlu

Echipa de baschet masculin U-BT s-a reunit luni la primul antrenament efectuat după vacanța de vară și sezonul de transferuri.

Printre numele noi care au apărut în lotul echipei U-Banca Transilvania se numără jucătorii Andrei Lanicenko, Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Rolland Torok și Kyndall Dykes.

12 jucători au fost prezenți la primul antrenament al echipei care în sezonul anterior a terminat pe locul 3.


Antrenorul echipei U-Banca Transilvania, Marcel Țenter, a declarat, înainte de primul antrenament efectuat înainte de noul sezon baschetbalistic, că este mulțumit de echipă, de transferurile efectuate și a afirmat că în acest sezon ținta echipei va fi trofeul campionatului. „Suntem nerăbdători să începem antrenamentele. Sperăm să avem un sezon foarte bun. Avem un lot foarte experimentat, jucători ce știu ce înseamnă competiția la cel mai înalt nivel, și ne dorim un an în care să se concretizeze dorințele noastre de a obține un trofeu. Suntem cu lotul închis la această oră. Sunt foarte mulțumit de transferurile pe care le-am făcut în acest an. Mare provocare este să vedem în ce măsură vom reușit că construim o echipă care să joace un baschet colectiv. Avem jucători valoroși individual însă va trebui să știm să ne folosim de aceste arme, fiecare jucător să se simtă util și să dea maxim de randament. Este o echipă mai vicleană, o echipă care au știința jocului puțin mai bună și eu sper să se vadă în nivelul nostru de joc, atât în atac cât și în apărare. Mi-aș fi dorit încă o competiție pentru că jucătorii e bine să prindă mai multe minute, mai multe meciuri, însă principalul scop este crearea unui nucleu care să-l putem întregi de la an la an. Având în vedere că am început sezonul într-o nouă formulă, o reconstrucție, aveam nevoie de un nume marcant în această construcție și Kyndall Dykes reprezintă ceea ce ne-am dorit și ceea ce suporterii așteaptă. Noul căpitan unul singur poate să fie, Tudor Jucan este un lider și un caracter excepțional”, a declarat Marcel Țenter.

Noul căpitan al echipei U-BT, Tudor Jucan, a afirmat că își dorește să calce pe urmele fostului căpitan, Mihai Silvășan, și să formeze o adevărată echipă. „În primul rând este o onoare pentru mine să fiu căpitan al acestei echipe după ce „Silvă” a fost căpitan la această echipă timp de zece ani și voi încerca și eu să țin echipa cât mai aproape, să fim o echipă în sensul bun al cuvântului și să facem lucrurile mai bune în noul sezon. Aici tot timpul se cere mult și este normal pentru că și anul acesta se investește foarte mult și așteptăm să ne reunim, să vină și colegii care lipsesc pentru un moment, și să facem treabă bună”, a spus Tudor Jucan.


Echipa antrenată de Marcel Țenter va efectua un amplu program de pregătire. În perioada 3 - 9 august ei vor efectua antrenamente în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, după care vor pleca într-un cantonament la Cheile Grădiștei, în perioada 10-21 august. Prima competiție o vor disputa în cadrul Cupei Energia Târgu Jiu, în perioada 29-30 august, după care vor pleca la un turneu din Serbia. Pe teren propriu, jucătorii de la U-BT vor evolua la City Cup 2015, în perioada 11-12 septembrie, la Cluj.

Lotul complet al U-BT pentru sezonul 2015-2016:
Tudor Jucan, Cătălin Baciu, Filip Adamovic, Rolland Torok, Darius Hargrove, Andrii Kalnichenko, Karamo Jawara, Camil Berculescu, Alex Mircean, Wilhelm Brosser, Bogdan Pogăcean, Kuti Nandor, Tudor Gheorghe, Ivan Zigeranovic, Muhamed Pasalic și Kyndall Dykes.
Antrenor principal: Marcel Țenter
Antrenori secunzi: Dorin Pintea, Mihai Silvășan
Kinetoterapeuti Adrian Resteman, Tudor Pintea

abonare newsletter