Sport

Raul Ciupe ajunge de la „U” Cluj la echipa ”regelui”

Fundaşul dreapta Raul Ciupe, care a jucat în ultimele trei sezoane la Universitatea Cluj, a fost achiziţionat de formaţia FC Viitorul, a anunţat, luni, site-ul oficial al echipei pregătite de Gheorghe Hagi.

În vârstă de 31 de ani, fundaşul dreapta a jucat în ultimele trei sezoane pentru FC Universitatea Cluj, mai evoluând în carieră pentru Gaz Metan Mediaș, Sportul Studențesc și FC Brașov.

Ciupe a fost căpitanul Universității în returul sezonului trecut, când la cârma echipei a venit antrenorul Adrian Falub, fiind al doilea jucător transferat de Viitorul de la Cluj, după Lucian Munteanu.


Raul Ciupe a declarat că își dorește să contribuie la îndeplinirea obiectivului echipei de pe malul mării, adică calificarea în Play-Off-ul Ligii Naționale.
„După discuțiile pe care le-am avut cu conducerea, este un proiect foarte bun și cred că pot să ajut și eu la realizarea acestui obiectiv. Obiectivul de calificare în Play-Off cred că este realizabil și sunt foarte încrezător, în special după ultimele transferuri care au fost făcute la echipă și rezultatele din sezonul trecut”, a declarat Raul Ciupe, pentru site-ul clubului.

Pentru Universitatea Cluj, transferul lui Ciupe vine după ce de la echipă au plecat recent și atacantul Vlad Morar, dar și portarul Robert Veselovsky. Morar s-a transferat în Israel, la Beitar Ierusalim, iar Veselovsky s-a mutat mai aproape de țara natală, semnând cu echipa cehă Mlada Boleslav.


Jucătorii clujeni sunt liberi de să plece de la club dacă renunță la datoriile pe care le are Universitatea față de ei, adică salariu pentru peste șase luni.

Ionuţ Neag, Andreas Calcan, Pablo Ceppelini, Justin Mengolo şi Lorant Kovacs sunt singurii jucători rămași din lotul sezonului trecut la echipa clujeană.


FC Viitorul a mai transferat în această vară 10 jucători: Aurelian Chițu, Florin Cernat, Constantin Mișelăricu, Ioan Filip, Ciprian Vasilache, Adnan Aganovic, Cristian Ganea, Cristian Munteanu, Vlad Achim şi Victor Rîmniceanu.

abonare newsletter