Sport

Patru medalii la feminin, în prima zi la European Open la judo de la Cluj

Sportivele Monica Ungureanu şi Andreea Chiţu au cucerit, sâmbătă, medaliile de aur, iar Violeta Dumitru şi Larisa Florian pe cele de bronz, în prima zi de la European Open, competiţie găzduită de Cluj-Napoca.

Monica Ungureanu a câştigat grupa A, la categoria 48 de kilograme, după victorii în faţa unor sportive din Republica Moldova şi Italia, în semifinale a trecut de Kimberley Renicks (Marea Britanie), iar în ultimul act a învins-o pe Edna Carrillo (Mexic), cucerind astfel medalia de aur.

De asemenea, la aceeaşi categorie, Violeta Dumitru a cucerit medalia de bronz, în recalificări, în lupta cu britanica Kimberley Renicks.


La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a câştigat grupa A, iar Larisa Florian grupa B, cele două judoka tricolore luptând ulterior în semifinale. Chiţu a obţinut victoria, iar ulterior s-a impus şi în finală, obţinând medalia de aur, în faţa sportivei Birgit Ente (Olanda), în timp ce Larisa Florian a intrat în recalificări, unde a trecut de olandeza Miranga Wolfslag, cucerind medalia de bronz.

După competiție, Monica Ungureanu a declarat pentru Digi Sport: „Este prima dată când se desfășoară un concurs de asemenea amploare la Cluj. Mă simt foarte bine, dar sunt emoții mari, pentru că se desfășoară acasă și atunci parcă și presiunea crește. Îmi doresc foarte mult să ies campioana europeană. Cred că orice sportiv își dorește acest lucru!”


Duminică, în ultima zi intră în concurs sportivii de la categoriile mari, iar România își pune speranțe în obținerea de medalii la categoria +100 kg., unde Daniel Natea și Vlăduț Simionescu sunt favoriți la un loc pe podium. La competiţie s-au aliniat 319 sportivi din 41 de ţări, 212 la masculin şi 107 la feminin.

La European Open de la Cluj-Napoca participă peste 400 de judoka din 43 de ţări, competiţia care se încheie duminică urmând a oferi puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

abonare newsletter