Sport

Victorie „pe ultima sută de metri” pentru vișinii. CFR Cluj - Concordia Chiajna 2-1

Echipa CFR Cluj a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (0-1), formaţia Concordia Chiajna, în primul meci al etapei a XXIX-a a Ligii I, după ce a fost condusă cu 1-0 până în apropierea finalului întâlnirii.

Serediuc a deschis scorul pentru Chiajna, într-un meci în care echipa lui Marius Baciu a avut două bare la 1-0. Păun şi Lopes au marcat în ultimele șase minute ale meciului, golurile cu care Feri Dican rămâne cu o singură înfrângere ca principal.

Echipa gazdă a început meciul mai slab, fiind condusă încă din minutul 35 când la Dina a lansat, în adâncime, o minge către Serediuc, acesta deschizând scorul cu un şut plasat pe lângă Mincă.


În repriza secundă, după ce echipa CFR-ului a epuizat toate schimbările, în minutul 86 Tiago Lopes a centrat o minge din partea dreaptă, clujeanul Păun reușind să înscrie cu o lovitură de cap din 3 metri și astfel să aducă scorul la 1-1.

Concordia Chiajna a avut parte și de un gol anulat. Maftei a executat o lovitură liberă, lateral stânga, apoi mingea a ajuns la Serediuc, care a șutat din voleu, Mincă, ieșit din poartă, a respins în lateral. Dina, aflat pe fază, a reluat spre poartă, mingea a lovit bara, după care Dragarski a introdus balonul în plasă, dar golul n-a fost validat.


Finalul meciului i-a prins pe vișinii în mare formă, Lopes executând o lovitură liberă după care Camora a reluat cu tibia, dar Rîmniceanu a avut încă un reflex de zile mari și a scos de pe linia porții.

Ultimul minut de joc a fost cel norocos pentru formația CFR Cluj, Tiago Lopes a înscris golul victoriei din apropierea liniei porţii, după o centrare din partea dreaptă. Fundașul dreapta al celor de la CFR a punctat în ultimele secvențe ale partidei. Jakolis a centrat de pe dreapta, Guima a încercat să finalizeze, dar n-a ajuns la balon, după care Lopes a finalizat.


Acest rezultat o ajută indirect şi pe rivala Universitatea Cluj, care ar putea trece miercuri de echipa din Chiajna în clasament, în cazul unui succes cu Viitorul lui Gică Hagi.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Păun '87 şi Tiago Lopes '90+4, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Serediuc, în minutul 35.


CFR Cluj: Mincă - Tiago Lopes, Tînc, Carp, Camora - Veres (Negruţ '46), Muniru - Chanturia (Jakolis '76), Dore (Guima '70), Păun - Tade. Antrenor: Francisc Dican.

Concordia Chiajna: Rîmniceanu - Maftei, D. Lung (Dragarski '60), Ricardo Alves, Bucurică (Al. Stan '54) - Vagner, Bruno Madeira, Purece, Muşat (R. Dumitru '72) - Dina, Serediuc. Antrenor: Marius Baciu.


Cartonaşe galbene: Camora '85, Chanturia '90+5/ Al. Stan '64, Bruno Madeira '67, Maftei '90+1.

Arbitri: Iulian Dima (central) - Valentin Avram, Bogdan Velicu (asistenţi) - Florin Marcu (rezervă).

Observatori: Zoltan Szekely, Valer Şulea.

abonare newsletter