Sport

După escapada în Moldova, clujencele se pregătesc pentru meciurile de acasă

Echipa de fotbal feminin din Cluj-Napoca a terminat meciurile amicale programate în pauza de iarnă și se pregătește pentru revenirea în sezonul regulat.

În perioada 19-21 februarie, echipa de fotbal feminin Olimpia UT Cluj-Napoca a disputat două meciuri amicale, pe terenul sintetic al Bazei de antrenament a Federatiei Moldovei de Fotbal din localitatea Vadul lui Vodă, sectorul Ciocana, cu echipa națională de fotbal feminin țării gazdă.

Dacă în primul meci, moldovencele au părut un adversar ușor, pierzând meciul cu scorul de 1-4 (1-3), în cel de al doilea meci gazdele au praticat un joc dur, surprinzând echipa clujeană și ajungând astfel să conducă cu 2-0 prin dubla Evgheniei Miron din minutele 18′ și 21′.


Până la finalul primei reprize ocaziile au curs de ambele părți, însă doar golul care a redus diferența în minutul 39′ de Rahela Gangal s-a materializat.

La finalul primei reprize clujencele au rămas în inferioritate numerică, Mihaela Ciolacu fiind eliminată în minutul 44′ în urma unei semnalizări a arbitrului asistent Maria Spinu.


În repriza secundă, jocul a fost marcat de deciziile arbitrului care a acordat mai multe sancțiuni tehnice și disciplinare eronate, echipa antrenată de Mirel Albon rămânând să joace în nouă jucătoare din minutul 72′ după eliminarea Andreei Corduneanu (după două avertismente primite în cursul aceluiași joc: minutele 63′ și 72′).

Până la finalul jocului, deși având cu două jucătoare mai puțin decât echipa adversă, cujencele au dominat jocul, tot ele având și ocaziile importante, însă au reușit să mai înscrie doar un singur gol, acesta fiind dat Alexandra Lunca în minutul 66′.


Antrenorul echipei clujene, Olimpia UT Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat după meci aceste meciuri amicale au fost benefice și este mulțumit de mod în care s-au integrat în echipă jucătoarele noi. „Consider că acest joc a fost un test foarte util pentru echipa noastră. Am încercat să integrăm în joc o parte din jucătoarele tinere, unele din ele reușind chiar să intre în ritmul primei echipe. Mă bucura foarte mult atitudinea jucătoarelor cu experiența care, chiar și atunci când au evoluat în inferioritate numerică, fără două jucătoare importante, și având coechipiere în teren de 15-16 ani, au avut o atitudine și o mentalitate de exceptie”, a spus Mirel Albon pentru site-ul oficial al clubului.

Înaintea meciurile din Republica Moldova, echipa de fotbal feminin din Cluj a mai avât parte de un meci de pregătire, de această dată la Iași, în compania liderului Ligii I, Seria 2, Navobi Iași. În acest meci clujencele s-au impus cu scorul de 5-0 (2-0), una dintre fetele debutante reușind să înscrie în ultimele minute de joc. Mirel Albon a folosit la acest joc opt jucătoare junioare de la echipa a doua, care sunt în vizorul acestuia pentru a face pasul oficial către prima echipă.


Pentru Cluj golurile au fost marcate de Indrei (24′), Popa (31′), Giurgiu (82′), Carmen Ciobanu (85′) și Corduneanu (90′).

Jucătoarea care a reușit golul de debut, Carmen Ciobanu, a declarat că speră să joace cât mai mult și să înscrie cât mai multe goluri. „În primul rând este o onoare pentru mine că am ajuns să joc pentru Campioana României și că mi-am adus aportul la această victorie de astăzi. Îmi doresc să joc cât mai mult în echipamentul Olimpiei și sper că acest gol să imi dea mai multă încredere în mine pe viitor”, a declarat Carmen Ciobanu la sfârșitul jocului.


Primul meci oficial pentru fetele de la echipa Olimpia UT Cluj-Napoca, după amicalele și pauza de iarnă va avea loc, sâmbătă, 28 februarie, pe terenul de la baza sportivă Unirea din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, unde vor ptimi vizita bucureștencelor de la AFC FAIR PLAY.

abonare newsletter