Sport

Reprezentativa feminină de volei a României s-a calificat la Jocurile Europene

Naționala României se numără printre cele 12 reprezentative confirmate de organizatori pentru a participa la turneul feminin de volei de la Baku, în Azerbaidjan.

Potrivit COSR echipa națională de volei feminin a României se va alătura naționalelor Rusiei, Serbiei, Italiei, Turciei, Germaniei, Olandei, Poloniei, Belgiei, Croației, Bulgariei și Azerbaidjanului la prima ediție de vară a Jocurilor Europene, competiție care va avea loc la Baku, în Azerbaidjan, în perioada 12 iunie - 28 iunie 2015.

„Este un lucru foarte bun pentru nationala feminina a Romaniei sa participe la Jocurile Europei”, a spus Viorel Manole, secretarul general al Federatiei Romane de Volei. „Anul 2015 va fi un an plin pentru voleiul feminin romanesc. Mai intai vor fi aceste adevarate Jocuri Olimpice ale Europei de la Baku, iar apoi nationala de senioare a Romaniei va participa la Campionatul European de la sfarsitul lui septembrie (n.r. – 29 septembrie – 4 octombrie 2015). Practic, pentru Romania, intrecerile de la Baku, unde vor concura cele mai bune 12 echipe din Europa,  vor fi o foarte importanta testare  inainte de Campionatul European unde se intrec cele mai valoroase 16 tari de pe Batranul Continent. Obiectivul nostru va fi, atat Jocurile Europei, cat si la Campionatul European, o clasare in primele 5 – 8 locuri ”, a precizat Viorel Manole.


La competiția de volei din cadrul Jocurilor Europene s-au calificat primele 9 țări în clasamentul european, ocupantele primelor două locuri în Liga Europeană - unde Romania s-a aflat pe locul secund în ultimii patru ani - și țara gazdă.

Pe aceleași criterii au fost stabilite și cele 12 naționale masculine de volei calificate in competiția de la Baku: Rusia, Italia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania, Franța, Finlanda, Belarus, Slovacia, Turcia și Azerbaidjan.


Peste 6.000 de sportivi sunt așteptați să participe la întrecerile organizate la Jocurile Europei de la Baku din 2015. Se va concura la 20 de sporturi, dintre care 16 olimpice și patru neolimpice, iar potrivit ultimelor decizii ale organizatorilor, la 11 sporturi (atletism, box, înot, ciclism, lupte, tir cu arcul, tir sportiv, tenis de masă, taekwondo, triatlon și volei) vor fi oferite oportunități de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

abonare newsletter