Sport

Un fost fotbalist al „U” Cluj a fost prins furând în Mexic

Fostul jucător la Universitatea Cluj, Claudiu Răducanu a fost reţinut la Cancun, Mexic, pentru dare de mită, Ministerul Public mexican anchetându-l după ce a fost prins cu peste 60 de carduri, presupuse a fi false, asupra lui.

Gheorghe Claudiu Papară, de 25 ani, şi Claudiu Răducanu, de 38 de ani, au fost reţinuţi, vineri, la centrul comercial Plaza Las Americas, informeză publicaţia proceso.com.mx, potrivit Mediafax.

După arestarea lor, procurorii au început ancheta în cazul celor doi pentru fals, uz de fals şi dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de până la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).


Potrivit Dario de Quintana Roo, românii ar fi încercat să le ofere mită poliţiştilor, după ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins retrăgând bani de la bancomate cu mai multe carduri.

Procurorii au solictat ajutorul unor experţi „cibernetici” pentru a stabili dacă cei doi au folosit carduri clonate. Cele două persoane reţinute sunt cercetate şi pentru posibilă spălare de bani.


Cornel Cornea, un fost coleg al fotbalistului cât timp acesta a evoluat în Liga 1, a povestit ce făcea Răducanu în Anglia. El a spus că de mai multă vreme avea gânduri să facă astfel de „minuni” dar că nu îl credea până acum. „Până la urmă, ideea pe care a avut-o aici a pus-o în practica. Toată ziua vorbea de astfel de „minuni”. Se gândea să facă nebunii. Cum e vorba în România: nu-i plăcea la muncă. Fiecare cum își așterne, așa doarme. El era și privilegiat, practic nu făcea nimic la muncă. Stătea într-o dubă, se plimba toată ziua. Nici măcar nu era șofer, stătea în dreapta și se plimba toată ziua. Căra mobilă, faianță. Nu cred că i-a plăcut, salariul cât de cât îl mulțumea. Adică 1.600-1.700 de lire cât lua să stea degeaba, cred că e un salariu foarte bun, mai ales pentru România. La cât de tâmpit era, da. Ok, avea inimă bună. Creier, să ma scuzați, zero barat! El încerca să vândă mai scump ce cumpăra, se tot băga în afaceri. Chiar nu îmi vine să cred. Și-a cautat-o”, a povestit Cornea potrivit Pro TV.

Fostul fotbalist, Claudiu Răducanu a evoluat ultima dată, în acest an, la echipa FC România, care activează în ligile inferioare din Anglia. El a mai jucat la Extensiv Craiova, Arminia Bielelfeld, FC Vaslui, Nea Salamina, Sorento, Universitatea Cluj şi Kazar Lankaran.


După experiența asiatică la Guangzhou Pharmaceutical, din sezonul competițional 2006-2007, Claudiu Răducanu a început să cadă în declin, acesta ajungând în Cipru, la Nea Salamina, iar apoi la echipa din liga a treia italiană Sorrento Calcio. Salvarea sa părea că va fi Universitatea Cluj, formația aflată pe ultimul loc în Liga 1 care avea nevoie de un atacant care să marcheze goluri pentru a evita retrogradarea în Liga 2. Din păcate Răducanu nu a reușit să ajungă la așteptările pe care le avea de la el clubul clujean. După episodul din Cluj, Răducanu a ajuns în Azerbaidjan, la FK Khazar Lankaran, la începutul sezonului 2008-2009.

abonare newsletter