Sport

Ogăraru: „Am decis să jucăm cu trei fundași, ceea ce sună puțin a sinucidere”

Antrenorul echipei Universitatea Cluj declară că este mulțumit de evoluția jucătorilor în repriza a două și le dă dreptate suporterilor să nu fie mulțumiți de felul în care au evoluat jucătorii în prima repriză.

Meciul de sâmbătă seara dintre echipele Universitatea Cluj și Viitorul Constanța a fost alcătuit din două reprize diametral opuse, declară antrenorul „univeristarilor”, George Ogăraru. El spune că deși a sunat ca o sinucidere, schimbarea de la pauză a jucătorilor și a tacticii de joc, cu trei fundași, a adus roade și au reușit să ducă scorul la 2-2, marcând prin Ceppelini ('66) și Gravenberch ('70). „Vom analiza meciul pentru că noi ne-am propus altfel jocul, ar fi trebuit să începem cum am început repriza a doua. Au fost două reprize diametral opuse și ceea ce s-a întâmplat după pauză și felul în care a jucat echipa în repriza a doua a demonstrat că au curaj și încredere pentru că am făcut două mutări la pauză, am decis să jucăm cu trei pe fund, ceea ce sună puțin a sinucidere dar eu am avut încredere în calitățile lor și atunci când nu au încredere, și nu au să aibă încredere în în ei, am să-i forțez să aibă încrede în ei pentru că eu am încredere în și cred în acest colectiv pe care eu în antrenez în fiecare zi și știu ce pot, și este păcat să nu aibă în mod constant evoluțiile pe care le-au avut în repriza secundă”, a declarat George Ogăraru la conferința de presă de după meci.

El spune că problema din prima repriză a fost felul lent în care se constuiau fazele de atac. „Problema din punctul meu de vederea a fost că am fost foarte lenți în construcție și dura foarte mult până când dădeam o pasă, este și motivul meu pentru care am schimbat la pauză, pentru că viteza de construcție avea foarte mult de suferit, și prin prijma scorului am decis astfel. Vom analiza lucrurile acestea pentru ca să nu le mai repetăm pentru că ne antrenăm în fiecare zi dar câteodată se întâmplă, și astăzi s-a întâmplat în prima repriză, să nu facem exact ceea ce ne-am propus”, a afirmat antrenorul Universității Cluj.


Ogăraru spera tortuși la o vcitorie și această victorie să vină o aducă Ceppelini la ocazia din ultimele secunde. „Eu sunt mulțumit de scorul pe care l-am opținut dar am sperat ca golul victoriei să stea în bocancul lui Ceppelini care a avut în ultimele secunde ocazie dar rămân cu atitudinea lor din repriza secundă și aș vrea ca să construim de acolo mai departe”, a declarat Ogăraru.

Despre faptul că atât în timpul meciului, cât și după meci, cei 1460 de suporteri prezenți pe Cluj Arena au fost nemulțumiți de evoluția jucătorilor și au cerut demisia antrenorul, dar și plecarea înapoi la Ajax, George Ogăraru declară că îi crede de ce sunt nemulțumiți și speră ca acest lucru să nu se mai repete. „Fanii tot timpul vor fi nemulțumiți când echipa nu joacă bine iar noi în prima repriză nu am jucat bine. Deasemenea ar trebui să vadă și repriza a doua și să aprecieze efortul pe care l-au făcut și evoluția pe care au avut-o, felul în care au muncit, caracterul, faptul că și-au dori, și până la urma urmei atâta timp cât echipa nu câștigă pe teren propriu fanii vor fi nemulțumiți”, a firmat George Ogăraru.


Echipa Universitatea Cluj a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa FC Viitorul, în etapa a 12-a a Ligii 1, reuşind să revină şi să obţină un punct după ce a fost condusă cu 2-0.
Golurile gazdelor au fost marcate de Ceppelini '66 şi Gravenberch '70. Pentru FC Viitorul au înscris Mitriţă '21 şi Mitrea '44 (penalty).
0-1: Mitriţă a deschis scorul cu un şut din afara careului.
0-2: Mitrea a transformat un penalty acordat pentru un fault al lui Neag la Tănase.
1-2: Ceppelini a înscris cu un şut la colţul lung.
2-2: Gravenberch a stabilit scorul final după o acţiune personală.
Universitatea Cluj: Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Neag (Lemnaru '46), Muşat - Cristocea (Kovacs '67), Lungu, Bucşa, Viveiros - Gravenberch, Mengolo (Ceppelini '46). Antrenor: George Ogăraru.
FC Viitorul: Buzbuchi - Manea, Mamele, Ţîru (Marin '79), Mitrea - Pană (Şeroni '64), Benzar - Tănase, Mitriţă, Andelkovici (Nikolov '53) - Bonilla. Antrenor: Gheorghe Hagi
Cartonaşe galbene: Skvorc '43, Ciupe '72, Muşat '81 / Bonilla '72
Arbitri: Marcel Bîrsan - Valentin Avram, Vlad Bârleanu - Florin Marcu
Observatori: Aron Huzu, Aurel Beldeanu
Înainte de începerea partidei, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului arbitru Mircea Neşu, tatăl lui Mihai Neşu.

abonare newsletter