Sport

Larisa Iordache: „A fost un moment de neatenție și asta m-a costat medalia”

Reprezentanta României a participat în China la cea de-a doua ei competiție mondială unde a cucerit două medalii de argint la individual compus și sol ridicând astfel la trei bilanțul medaliilor din palmares.

Gimnasta Larisa Iordache, vicecampioană mondială la individual compus și la sol, a declarat ieri, la sosirea pe aeroportul Otopeni, că regretă faptul că nu a câștigat o medalie de aur la Mondialele de la Nanning.

„Sunt mulțumită, sunt fericită, dar îmi doream mai mult de la mine și știu că puteam mai mult. Și bineînțeles îmi doream aurul mondial. Toate medaliile sunt prețioase pentru mine, însă mi-o doream foarte tare pe cea de la individual compus. Îmi pare rău că nu a fost aur, pentru că m-ar fi bucurat și mai tare”, a declarat multipla campioană europeană la sosirea în țară.


Larisa a avut o ratare la bârnă, unul dintre aparatele ei preferate, care a costat-o o nouă medalie, și speră să depășească rapid acel moment.

„A fost un moment de neatenție și asta m-a costat medalia. Am fost foarte dezamăgită și sunt un pic dezamăgită și acum, dar sper ca pe parcurs să fiu mai atentă”.


România a ocupat locul 4 în finala feminină pe echipe, fiind la un pas de bronzul care a intrat în posesia Rusiei. Larisa Iordache a apreciat că rezultatul pe echipe este bun și promițător.

„Este un bonus pentru noi, pentru că am pornit cu o echipă nouă. Fetele au dat tot ce au putut din ele, le-am văzut optimiste, s-au încurajat și mă bucur foarte tare pentru lucrul acesta. Mă bucur că am făcut parte din această echipă, pentru că a foarte frumos să fiu cea cu mai multă experiență dintre ele, însă o așteptăm și pe Didi (n.r. Diana Bulimar), pentru că ea este un motor al echipei. Noi sperăm să revină cât mai repede posibil”.


Din echipa României au mai făcut parte Andreea Munteanu, Anamaria Ocolișan, Alina Ștefania Stănilă, Paula Cristina Tudorache și rezerva Silvia Zarzu.

Președintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, după sosirea în țară de la Mondialele de la Nanning (China), că este mulțumit de cele două medalii de argint obținute de Larisa Iordache, însă regretă că nu s-a cucerit bronzul în finala feminină pe echipe.


„Sunt mulțumit de medalii, fără doar și poate. Ca de fiecare dată constatăm că se putea mai mult, ca de fiecare dată ne dăm seama că dacă am fi făcut și noi ceva înainte, ar fi putut să fie mai bine. Cred că lucrul cel mai important este ca aceia care se ocupă de pregătire să tragă niște concluzii și să încerce să valorifice ceea ce ne-a arătat acest Campionat Mondial, extrem de greu. Lucrurile nu sunt simple în gimnastică, se pare că, inclusiv președintele Federației internaționale, a început să se constate că s-a progresat cu dificultatea poate mai mult decât este cazul, și ar trebui să se ia niște măsuri. Sunt absolut perfect de aceeași părere, trebuie să se ia niște măsuri, pentru că încărcătura care se află pe umerii acestor sportivi este imensă, chit că sunt mai copii la fete sau gimnaști cu maturitate la băieți”, a declarat Adrian Stoica.

Șeful FRG a adăugat că în cel mai scurt timp se vor stabili conducerile tehnice ale loturilor, pentru a se evita prelungirea situației de provizorat, așa cum se întâmplă la lotul feminin.


„Va trebui să cristalizăm cât mai repede cu putință soluțiile, fiindcă situațiile de provizorat nu sunt bune niciodată. Cred că vom putea ajunge la o decizie cât mai repede, ne vom consulta cu toți cei implicați în această activitate și vom încerca să găsim soluția cea mai bună”, a afirmat Adrian Stoica.

abonare newsletter