Sport

Gabriel Tamaş a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare

Fotbalistul Gabriel Tamaş a fost condamnat, astăzi, de Judecătoria Sectorului 1, la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta fiind obligat de instanţă să urmeze un program de reintegrare socială.

Instanţa a stabilit ca pedeapsa de opt luni de închisoare dispusă în cazul lui Sebastian Gabriel Tamaş să fie amânată pe un termen de supraveghere de doi ani. În perioada în care va fi sub supraveghere, Tamaş va trebui să respecte mai multe obligaţii, respectiv: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov, la datele stabilite; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să anunţe dacă îşi schimbă locul de muncă; să comunice informaţii şi documente referitoare la mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, instanţa l-a obligat pe Tamaş să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Braşov sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.


„În baza art. 83 alin. (4) teza ultimă din Codul penal, atrage atenţia inculpatului Tamaş Sebastian Gabriel asupra dispoziţiilor art. 88 din Codul penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei cu consecinţa aplicării pedepsei şi executării pedepsei închisorii în regim de detenţie, în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse de instanţă, precum şi în cazul în care inculpatul mai săvârşeşte o infracţiune pe parcursul termenului de supraveghere”, se mai arată în decizia instanţei.

Din pedeapsa de opt luni va fi scăzută perioada în care Tamaş a fost reţinut, respectiv din 31 mai până în 1 iunie 2013.


Judecătoria Sectorului 1 a mai dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de „distrugere”, de care a fost acuzat Tamaş de către procurori şi achitarea pentru infracţiunea de sfidare a organelor judiciare.

Instanţa a luat act de faptul că persoanele vătămate Marian Valentin Ciobănică, Laurenţiu Ionuţ Gruia şi Asociaţia de Proprietari Bloc 2 nu se constituie părţi civile în cauză, menţionând că prejudiciul produs de Tamaş a fost recuperat.


Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

Gabriel Tamaş este jucător al echipei Watford, din a doua ligă engleză, şi face parte din lista preliminară a stranierilor anunţată de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciurile cu Ungaria şi Finlanda, din preliminariile Euro-2016.


În 27 iunie 2013, Gabriel Tamaş a fost trimis în judecată pentru distrugere şi tulburarea ordinii publice, după ce în 31 mai a rupt uşa de la intrarea într-un bloc de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. Fotbalistul a fost atunci încătuşat, pentru că era agitat, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore.

O înregistrare a camerelor de supraveghere, postată pe www.prosport.ro, arăta cum internaţionalul Gabriel Tamaş a lovit uşa de la intrare într-un bloc cu picioarele până când a rupt-o, apoi a pătruns în clădire şi a urcat cu greu la etajul I.


În imagini apar alte două persoane, probabil femeia de serviciu a blocului şi un locatar, care refuză să-i deschidă uşa de la intrarea în scară. Enervat, Tamaş a lovit cu piciorul până când o parte din uşa de tip termopan s-a desprins şi fotbalistul a pătruns în scara blocului prin spărtura creată.

Gabriel Tamaş a fost surprins apoi de camerele de supraveghere urcând cu dificultate până la etajul I al imobilului.

Selecţionerul Victor Piţurcă declara atunci, la reunirea naţionalei de la Mogoşoaia, că incidentul în care a fost implicat Gabriel Tamaş îi este caracteristic acestuia, subliniind însă că nu-l va pedepsi pe jucător, deoarece era în ziua lui liberă.

abonare newsletter