Sport

Halep a fost eliminată din competiție la US Open. Numărul 2 mondial a pierdut în fața numărului 121 mondial

Surpriza cea mai mare de astăzi la US Open de la New York a fost eliminarea favoritei numărul 2 a probei feminine, din păcate victima fiind jucătoarea româncă Simona Halep, învinsă cu 7-6 (8/6), 6-2, de croata Mirjana Lucic-Baroni, numărul 121 mondial.

Cu două meciuri destul de ușoare în primele tururi, Simona Halep a prins o zi proastă vineri, nereușind niciun moment să-și facă jocul obișnuit. Mai mult, în loc să etaleze bogata sa gamă de lovituri cu efect, s-a antrenat în stilul bătăios al veteranei croate (cu 10 ani mai vârstnică decât constănțeanca), de unde a apărut și acest deznodământ neașteptat.
În cele 94 de minute de joc, Halep a avut un singur moment în care ar fi putut să se îndrepte spre egalarea celei mai bune performanțe la US Open, cea de anul trecut, calificarea în optimi: la 5-2 pentru ea și minge de set pe propriul serviciu. A ratat oportunitatea, însă, pierzându-și obișnuita luciditate, dar are circumstanța că turneul american se află la finalul unui sezon pe cât de bun, pe atât de dificil.
Pentru calificarea în turul 3, Simona Halep a rămas cu 160 puncte WTA, precum și cu cecul de 105.090 dolari.

Etichete: us open simona halep
abonare newsletter