Sport

Turnee finale de tenis, volei și handbal în curând la Cluj

Sportivii de talie mondială vor putea juca meciuri în turnee finale la Cluj, acest lucru îl declară edilul municipiului Cluj-Napoca.

Sala Polivalentă care va fi gata în termenul prevăzut în contract, adică la 15 septembrie, va putea susține meciuri de talie mondială datorită dotărilor cu care este echipată și care vor fi omologate de federațiile internaționale.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat astăzi că în oraș vor fi două săli polivalente, ceea ce este benefic pentru tinerii care doresc să realizeze performanțe sportive.
„Ceea ce este important pentru sportul clujean este că nu vor avea doar o sală ci două săli unde să poată să desfășoare competiții oficiale, dar și pentru antrenament. Dacă mergeți astăzi la Sala Sporturilor vedeți că nu poți să arunci un ac în programul pe care îl au de la 6 dimineața la 10 seara pentru competiții și antrenament. Prezența acestei săli va da posibilitatea unei performanțe sportive în Cluj atât pentru echipă cât și pentru ceea ce înseamnă performanțe artistice”, a declarat Emil Boc.
Noua sală polivalentă va fi prima de această talie din România, aceasta fiind de ultimă generație.
„Cred că suntem municipiul din România cu cea mai bună infrastructură sportivă din momentul de față. Nu cred că mai există un oraș în România care să aibă pregătită o astfel de infrastructură, un stadion ultramodern, o sală polivalentă de ultimă generație. Este cea mai bună sală polivalentă în momentul de față până va fi gata cea de la București”, a spus primarul.

Turnee finale internaționale la Cluj


Primarul a răspuns la întrebarea dacă în sala nou construită vom putea primi vizita echipelor de volei, handbal sau tenis în finalele competițiilor.
„Orice este posibil. Această sală va fi omologată și va putea să desfășoare competiții de nivel european și mondial în domeniul tenisului, voleiului, handbalului... Practic poate fi acreditată pentru competiții internaționale de cel mai înalt nivel”, a mai spus edilul orașului.
Acest lucru este confirmat și de către directorul firmei care a construit sala.
„Sala este proiectată, dotată, dotările care sunt aduse aici sunt pentru realizarea de turnee internaționale”, a declarat Sorin Cristea, director general CON-A.
Directorul tehnic al firmei Inter-Sport, cea care s-a ocupat de dotarea Sălii Polivalente, a declarat că pe lângă video-box-ul instalat care este de ultimă generație pardoseala este cea mai importantă investiție, ea putând fi omologată și pentru meciurile de baschet.
„Pe lângă videobox vă atrag atenția și asupra suprafeței de joc care așa fost proiectată și gândită, inclusiv acel parchet care se va monta la meciurile oficiale pentru baschet, unde este cea mai grea omologare de făcut la criteriile de care au dânșii nevoie, este prevăzut inclusiv un spațiu publicitar care va ajuta și sponsorii să vină dar și sportul”, a declarat Ovidiu Feder, director tehnic Inter-Sport.
Noua sală polivalentă mai este prevăzută cu două suprafețe pentru volei și pentru handbal, omologate la nivel competițional, ceea ce va da posibilitatea ca pe teren să fie desfășurate meciuri internaționale respectând criteriile federațiilor internaționale de specialitate.

abonare newsletter