Sport

Recital rugbistic marca „U” Cluj

Universitatea Cluj a dat de pământ cu Poli Agro Iași, în Cupa României. „Studenții” s-au impus cu 59-9 (31-6), la capătul unui joc pe care l-au dominat în întregime.

Jucătorii Universității Cluj le-au oferit o adevărată lecție de rugby adversarilor din Iași. „Alb-negrii” au culcat de nouă ori balonul în terenul de țintă advers, obținând astfel și bonusul ofensiv.

Au controlat meciul de la un capăt la altul

Diferența de valoare dintre cele două echipe s-a putut constata încă din startul partidei. Ardelenii au condus cu 17-3 la jumătatea primei reprize, grație eseurilor semnate de Gheța, Simion și Curcă. Paraschiv și Ignea au transformat doar reușite. Până la pauză, „studenții” și-au mai trecut încă două eseuri prin Roșu și Mazăre, ambele tarnsformate de Ignea.


Recitalul universitarilor a continuat și în actul secund. Vasiliu, Banu, Nistor și Djordjevic (aflat la debut) au culcat și ei balonul în terenul de țintă advers, trei dintre încercări fiind transformate de același Ignea. Pahonea (2 lovituri de pedeapsă, o penalitate) a bifat singurele puncte din tabăra ieșenilor.

Pe primul loc în grupă

În clasament, pe primul loc se află „U” Cluj, cu 5 puncte (1 joc), urmată de CS Poli Agro Iași, 5 p (2 j) și CSM Bucovina Suceava, 0 p (1 j). Următorul meci din Cupă va avea loc în 1 octombrie, între Suceava și Universitatea. Până la duelul din octombie, „studenții” se vor concentra pe duelurile din SuperLigă. Elevii lui Horea Hâmpea vor juca, la sfârşitul săptămânii viitoare, în deplasare cu Dinamo Bucureşti.

abonare newsletter