Sport

LPS și Energetic râvnesc la trofeul Cupei Liceelor la fotbal

Cupa Liceelor la fotbal a intrat în linie dreaptă. Joi, pe terenurile Bazei Sportive Unirea, au avut loc semifinalele celei mai spectaculoase competiții interșcolare.

În primul meci al zilei campionii de la LPS au trecut fără niciun fel de probleme de revelaţia acestei competiţii, formaţia celor de la Gheorghe Lazăr, scor 11-1. În urma acestui rezultat, elevii de la Liceul cu Program Sportiv au ajuns la 61 de goluri marcate şi doar 6 primite!

Tensiune maximă

Dacă prima semifinală a fost una lipsită de emoții, cea de-a doua a fost una extrem de tensionată. Cei de la Liceul Energetic (foto), coordonaţi magistral de pe margine de doamna Teodora Cionca, au condus cu 1-0 în partida cu Aurel Vlaicu, însă până la final au trecut de la extaz la agonie şi învers. Fotbaliștii de la Vlaicu au întors rezultatul și erau aproape de finală, dar „energeticii” au restabilit egalitatea şi au trimis meciul la loviturile de departajare, acolo unde au repetat izbânda din „sferturi”, când au reuşit să treacă de Alexandru Borza. De data aceasta cei de la Energetic au marcat de două ori, de la 7m, şi au primit un singur gol, performanţă ce i-a dus în finală.


Astfel, în lupta pentru marele trofeu au rămas singurele echipe care nu au pierdut niciun meci în această competiţie.

Chiricheș nu a uitat de unde a plecat

Cupa Liceelor a adunat la start, încă din primele ediții, jucători care au ajuns la formații de top din România și Europa. Este cazul și lui Vlad Chiricheș, fotbalist care evoluează la una dintre cele mai puternice echipe din Europa, Tottenham Hotspur. Fundașul roman își aduce aminte cu drag de confruntările de la Cupa Liceelor și le dă un sfat elevilor care participă în acest an la ediția a X-a. „N-am uitat meciurile de atunci, n-ai cum să le uiți, chiar dacă au trecut mulți ani. Sper ca elevii de acum să respecte competiția la fel cum am făcut-o și noi. Le doresc mult succes jucătorilor, iar cel mai bun să câștige”, a declarat Chiricheș. „A fost o experiență frumoasă pentru mine și mă bucur să văd că s-a păstrat tradiția, iar această competiție nu a dispărut cum au făcut-o altele”, a acompletat fostul stopper al Stelei.


Program Cupa Liceelor - finala

-ora 12.00 – finala mică – Gheorghe Lazăr – Aurel Vlaicu

-ora 13.00 – finala mare – LPS – Liceul Energetic


-ora 14.00 – meciuri demonstrative între echipa profesorilor, cea a bloggerilor şi fostele glorii ale fotbalului din Ardeal.

* Meciurile se vor disputa marți, 3 iunie, la Sala Sporturilor „Horia Demian”


 

abonare newsletter