Sport

Keleti a câștigat Raliul Aradului. Tempestini Jr., marele perdant!

Clujeanul Edwin Keleti a câștigat Raliul Aradului, a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Echipajul Napoca Rally Academy alcătuit din Bogdan Marișca și Marc Banca a încheiat pe locul secund, iar Marco Tempestini a terminat pe 7, în timp ce Simone Tempestini a abandonat cursa.

Raliul Aradului a fost cu bune și cu rele pentru piloții de la Napoca Rally Academy. Cel mai norocos a fost Bogdan Marișca. Clujeanul a câștigat duelul cu Gergo Szabo pentru locul trei, dar s-a văzut cu un loc mai sus în clasamentul final după ce Dan Gîrtofan a fost penalizat cu 10 secunde pentru start anticipat pe PS6. De cealaltă parte, echipajul Marco Tempestini/Lucio Baggio a încheiat competiția doar pe locul șapte. Cel mai ghinionist a fost însă Simone Tempestini. Juniorul NRA a dominat prima zi, câștigând 4 din primele 5 speciale, însă a fost nevoit să abandoneze înaintea startului pe ultima specială din cauza unor probleme tehnice. Printre perdanții raliului s-a numărat și francezul Francois Delecour, care a abandonat.

Keleti, marele câștigător

Raliul Aradului a fost adjudecat de echipajul format din Edwin Keleti și Botond Csomortani (Ford Fiesta R5), care a fost cronometrat cu timpul de 1 h 01 min 07 sec 9/10 după opt probe speciale. Keleti se află pe primul loc și în clasamentul general, cu 32 de puncte, urmat de Gîrtofan (31.20p), Delecour (30p), Barbu (26p) și Marișca (14.40p). În clasamentul pe echipe, BCR Leasing Rally Team conduce cu 120.3 puncte, în timp ce Napoca Rally Academy se situează pe trei, cu 71.59 de puncte.


Al-Ketbi, primul în ERT

În European Rally Trophy (12 probe speciale), primul poziție a fost ocupată de echipajul Rashid Al-Ketbi (EAU)/Karina Hepperle (Germania), în 1 h 35 min 12 sec, urmat de Sebastian Barbu/Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer Evo X R4), la 17 sec 3/10, și ungurii Janos Puskadi/Barna Godor (Skoda Fabia S2000), la 3 min 29 sec 5/10.

Următoarea etapă a Campionatului Național de raliuri este Raliul Deltei Dunării, programat în perioada 29-31 mai.

abonare newsletter