Sport

Amariei a fost demisă de la cârma Craiovei: „M-am încrezut în niște oameni care m-au vândut la primul colț”

La prima sa experiență ca antrenor, Carmen Amariei a fost demisă din funcție de către conducerea Craiovei.

SCM Craiova a încheiat sezonul regulat pe locul 10. Oltencele vor juca în play-out cu Universitatea Neptun Constanţa.

Carmen Amariei a fost urmărită de ghinioane la prima sa experiență ca antrenor. Clujeanca a plecat pe ușa din dos de la SCM Craiova, după ce conducerea clubului oltean a decis să o demită din funcție, imputându-i „probleme organizatorice”. „Mi s-au imputat cele două meciuri pierdute la masa verde, expirarea vizelor medicale, expirarea vizei de joc a unei jucătoare extra-comunitare, acuzaţii care nu au nicio legătură cu sarcinile mele. Echipa avea la un moment dat doi organizatori de competiții, nu era datoria mea să mă ocup de aceste lucruri”, a declarat Amariei pentru Monitorul de Cluj.


Se gândește să-i dea în judecată

Amariei mai avea un an de contract cu gruparea din Craiova. Fosta jucătoare a celor de la „U” Jolidon se gândește să-i dea în judecată pe oficialii clubului, care, în opinia ei, nu aveau motive justificate să-i rezilieze unilateral angajamentul. „E normal să mă consult cu avocatul meu, aștept să văd ce îmi va zice și în funcție de asta, voi decide ce voi face. Nu mi s-a părut coect să-mi invoce motive organizatorice. Într-adevăr, pot să-mi reproșeze faptul că nu am dus echipa pe locul 7, dar mai era play-out-ul și cred că reușeam să ne îndeplinim obiectivul”, a explicat Amariei.

„Nu e o tragedie”

Clujeanca regretă situaţia în care s-a ajuns. „Am venit cu mult entuziasm la echipă. Îmi pare rău că am pornit la drum cu niște oameni în care am avut încredere, dar care m-au vândut la primul colț! Asta e, nu e nicio tragedie, merg mai departe. Orice șut în fund, e un pas înainte. Eu privesc tot timpul partea plină a paharului”, a precizat Amariei, care  susține că au fost mai mulţi factori care au contribuit la neîndeplinirea obiectivului. „Am pierdut jucătoare, unele au plecat, altele au fost accidentate, una este una însărcinată, iar toate acestea nu ne-au ajutat să ne îndeplinim obiectivul”, a adăugat Carmen Amariei.


„Vreau să mă bucur de primăvară”

Amariei a dezvăluit și planurile sale de viitor. „Vreau să mă bucur de primăvară, de căldură, soare… Vreau să profit din plin de timpul liber”, a afirmat clujeanca. Deși a avut parte de o primă experiență nereușită, Amariei nu abandonează cariera de antrenor. „Îmi place să antrenez. Experiența pe cât de prost s-a terminat, pe atât mi-a arătat că e lucrul pe care doresc să-l fac în continuare”, a subliniat Amariei, care a bifat 182 de selecții în tricoul naționalei României.

În sezonul 2013-2014, echipa craioveană a pierdut două meciuri la „masa verde” pentru folosirea a două handbaliste fără drept de joc şi expirarea vizelor medicale, ca urmare fiind penalizată şi cu două puncte în clasament, în afara înfrângerilor cu 0-10.

abonare newsletter