Sport

Steaua a măturat pe jos cu Dinamo, în semifinalele Cupei României

Formaţia Steaua a învins, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 5-2 (4-1), echipa Dinamo, într-un meci din prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana.

Iasmin Latovelvici (22), Fernando Varela (39), Alex Chipciu (43), Cristian Tănase (45+1) și Claudiu Keșeru (76) au marcat pentru Steaua, în timp ce Ovidiu Rotariu (22) și Valentin Lazăr (53) au punctat pentru Dinamo, într-unul din cele mai spectaculoase meciuri ale acestui an, scrie Agerpres.

Steaua a deschis scorul în min. 22, prin Iasmin Latovlevici, care a profitat de marcajul larg al lui Rus și l-a învins pe Bălgrădean cu un șut la colțul scurt: 1-0.


Dinamo a egalat peste doar zece minute (32), când Lazăr a centrat în careu, apărarea Stelei nu a reușit să respingă mingea, iar Rotariu a împins-o în plasă: 1-1.

Finalul primei reprize a aparținut în totalitate Stelei, care a mai punctat de trei ori. Fernando Varela a adus Steaua în avantaj în minutul 39, cu o execuție spectaculoasă din careu: 2-1. Alex Chipciu a majorat diferența, cu un șut de la circa 25 de metri (43), iar Cristian Tănase a dus scorul la 4-1 (45+1), după un contraatac purtat de Adrian Popa I.


Dinamo a reușit să reducă din handicap în debutul părții secunde, prin Valentin Lazăr, care a șutat din marginea careului: 4-2 (53).

Keșeru, cel care a salvat Steaua de la înfrângere în partida de campionat, la începutul lunii, s-a remarcat prin două acțiuni, dar la prima a tras peste poartă (62), iar la a doua a fost blocat de portarul Bălgrădean (65). În cele din urmă, Keșeru a reușit să înscrie în min. 76, după o pasă venită de la Piovaccari: 5-2. La un minut după gol, Keșeru a fost din nou în fața golului, dar a fost blocat de Bălgrădean.


Dinamo a încercat să reacționeze, dar Bilinski (82) a trimis un șut paralel cu poarta, iar Tătărușanu a fost la post la un șut de la distanță (86).

Steaua a avut o primă repriză foarte bună, mai ales în finalul acesteia, când a reușit să înscrie de trei ori, în timp ce Dinamo a echilibrat disputa după pauză, dar nu a reușit să reducă din diferență.


Înaintea partidei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist dinamovist Augustin Deleanu, decedat joi, la vârsta de 69 de ani. Cele două echipe au impresionat din nou prin coregrafiile galeriilor, care au făcut din nou ''exces'' de bannere, torțe și petarde.

Manșa a doua va avea loc tot pe Arena Națională, în data de 17 aprilie.


 

abonare newsletter