Sport

„Guri de foc” din Ungaria pentru Olimpia Cluj

Olimpia Cluj a bătut palma cu Anita Pinczi (foto), jucătoare care a strâns numeroase prezențe la echipa de tineret a Ungariei.

Pinczi va juca la Cluj alături de Fanny Vago, fosta sa colegă de la MTK Hungaria FC, multiplă campioană a Ungariei.

Olimpia Cluj a încheiat campania de transferuri cu o achiziție de marcă. Este vorba de internaționala de tineret a Ungariei, Anita Pinczi, jucătoare de doar 20 de ani, extrem de talentată și cu un fizic impresionant. Pinczi evoluează ca fundaș central, însă mai poate juca atât ca fundaș dreapta, cât și în compartimentul median.


Pariul lui Albon

Fotbalista și-a făcut deja debutul în tricoul Olimpiei, în meciul câștigat de clujence, cu 4-1, în fața juniorilor de la Viitorul Gârbău. Oficialii clubului sunt convinși că au dat lovitura odată cu aducerea lui Pinczi. Mirel Albon o va avea la dispoziție și pe Fanni Vago, care a strâns 52 de selecții și 28 de goluri la naționala Ungariei. „Venirea Anitei Pinczi la Cluj este, din punctul meu de vedere, un transfer reușit pentru ambele părți. Echipa noastră are acum un lot de 15-16 jucătoare care pot evolua la cel mai înalt nivel. Anita este o fotbalistă tânără, cu calități foarte bune și poate să crească foarte mult și repede în acest grup”, a subliniat tehnicianul campioanei României.

Își freacă mâinile de bucurie

Alin Cioban a fost și el cucerit de calitățile fotbalistei maghiare. „Fanny Vago a impresionat pe toata lumea, iar Anita a fost pusă oarecum în umbra vedetei. Însă la meciul împotriva băieților am descoperit în Anita un fundaș de picior stâng deosebit de puternic, de care practic nu s-a trecut. Astfel, datorită calităților fizice, dar și a siguranței arătate în joc, consider că sub bagheta domnului Albon, poate deveni în timp o certitudine pentru defensiva noastră. Ne-am dorit foarte mult aceste transferuri (Christine Manie Patiance, Fanny Vago și Anita Pinczi, n.red.) și mă bucur că am reușit să le realizăm încă din această iarnă. Cu toate că avem în lot jucătoare tinere deosebit de valoroase, ne-am propus să stimulăm concurența pe posturi, dar să și oferim lotului un plus de maturitate“, a declarat președintele executiv al Olimpiei Cluj.


11 „olimpice”, la națională

11 jucătoare de la Olimpia au fost convocate la naționala României, care va disputa două meciuri amicale în compania selecționatei Țării Galilor. Partidele vor avea loc în 7 și 9 martie, pe terenul galezelor. Mirela Ganea, Alexandra Iușan, Corina Corniciuc, Ștefania Vătafu, Mara Bâtea, Alexandra Lunca, Andreea Corduneanu, Ioana Bortan, Maria Ficzay, Andreea Voicu și Adina Giurgiu sunt „olimpicele” care vor face deplasarea în Țara Galilor.

Anita Pinczi va purta tricoul cu numărul 18 la Olimpia Cluj.

abonare newsletter