Sport

Dulca merge pe mâna României în preliminariile CE: „Îi batem și pe greci și pe unguri!”

Cristi Dulca e convins că tricolorii au forța necesară să se califice la Campionatul European din 2016.

În opinia tehnicianului clujean, Lucian Sânmărtean, Cristian Săpunaru și Ștefan Radu nu ar trebui să lipsească din primul „11” al naționalei.

România a avut noroc cu carul la tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru CE din 2016. Tricolorii au picat cu Grecia, Ungaria, Filnada, Irlanda de Nord și Insulele Feroe, evitând astfel formații puternice precum Olanda, Germania sau Anglia.


O nouă necalificare ar fi de neiertat. „E o grupă accesibilă la prima vedere. Cunoaștem Grecia și Ungaria, care nu sunt de aceeași valoare ca și Olanda sau Germania, echipe cu care plecam sigur cu șansa a doua. Așa ne putem bate de la egal la egal, avem șanse mari să ne calificăm”, a declarat Cristi Dulca pentru Monitorul de Cluj.

„Cheia e la noi”

Deși Grecia ne-a eliminat din drumul către Mondialul din Brazilia, Dulca merge pe mâna tricolorilor. Tehnicianul Mediașului susține că elevii lui Victor Pițurcă au puterea necesară să termine pe primul loc în grupă. Cu o condiție însă! „Anul trecut ne-am dorit să picăm cu Grecia, dar ați văzut ce s-a întâmplat. Acum avem șansa să demonstrăm că a fost un accident. Putem anihila Grecia, avem această forță. După părerea mea, pornim cu prima șansă la câștigarea grupei. Îi putem bate și pe greci și pe unguri, pentru că sunt echipe asemănătoare valorii noastre. Cheia e la noi, e important ce facem cu ea, cum ne pregătim și cum vom trata aceste meciuri”, a avertizat Dulca.


Jucăm cu Grecia fără spectatori

În primele trei jocuri, România va evolua în deplasare la Grecia, acasă cu Ungaria și pe terenul Finlandei. „E foarte bine că începem cu meciuri tari, doar așa vom vedea unde ne aflăm. E important că elenii nu vor conta pe suporteri, care ar fi creat o presiune în plus”, este de părere fostul antrenor al Universității Cluj.

Lobby pentru Sânmărtean și Ștefan Radu

Dulca nu s-a ferit să-i ofere și sfaturi lui Victor Pițurcă privind selecția jucătorilor. „Trebuie să aduci jucători care evoluează în campionate puternice, care joacă meci de meci, precum Ștefan Radu, Cristi Săpunaru sau Raul Rusescu. Și Sânmărtean e o soluție. Chiar dacă a venit pe ultima sută de metri la Steaua, a demonstrat că e un fotbalist valoros. Trebuie să fie convocat, să arate ce poate și la națională. Sunt convins că Pițurcă va alege cei mai buni jucători, important e ca ei să vină să joace cu sufletul la națională”, a precizat Cristi Dulca.


 „O nouă necalificare a României ar fi foarte rău pentru fotbalul românesc. Trebuie să fim optimiști însă, pentru că acum chiar avem șanse să jucăm la un turneu final”, Cristi Dulca, antrenor Gaz Metan Mediaș

abonare newsletter