Sport

Cod galben în Gruia! Miriuță va conta doar pe 3 fundași centrali în retur!

Probleme mari în defensivă pentru Vasile Miriuță. Tehnicianul va putea conta doar pe trei fundași centrali, după ce Ricardo Cadu a acumulat 9 cartonașe galbene și va absenta câte o etapă pentru fiecare galben primit de acum încolo.

În afară de Cadu, Miriuță mai are la dispoziție doar 2 fundași centrali: Ionuț Rada și Felice Piccolo. În centrul defensivei mai poate evolua și Vasile Maftei, jucător care a fost folosit în acest sezon ca fundaș dreapta.

Situație alarmantă la CFR. Căpitanul feroviarilor, Ricardo Cadu, a încasat al nouălea cartonaș galben în meciul cu Vaslui și va absenta în deplasarea de la Viitorul Constanța. Mai mult, fundașul va sta câte o etapă pentru fiecare galben primit! În confruntarea cu „puștii” lui Gheorghe Hagi va lipsi și Aitor Monroy, care a fost eliminat duminică seara. Spaniolul a văzut direct cartonașul roșu după o intrare periculoasă asupra lui Madson.


5 jucători, pasibili de suspendare

Vasile Miriuță are și alte bătăi de cap. Piccolo, Rada, Camora, Djokovic și Rui Pedro ar putea rata derby-ul Steaua, din 8 martie, dacă primesc avertismente în disputa cu Viitorul. Primii trei au fost „îngălbeniți” de trei ori, iar ultimii doi de 6 ori.

Hațegan, luat în colimator

Situația l-a scos din sărite pe Miriuță. Tehnicianul a lansat atacuri dure la adresa lui Ovidiu Hațegan, pe care îl acuză că i-a acordat mult prea ușor cartonașul galben lui Cadu. În minutul 8, lusitanul a avut un atac întârziat din spate asupra lui Antal, faptă pedepsită de centralul partidei. „La primul fault al nostru, Haţegan s-a grăbit să-i dea galben lui Cadu ca să mi-l suspende, în timp ce Antal a comis 6 faulturi şi nu a primit nimic1 Probabil Monroy a mers cu talpa în faţă şi s-ar fi impus eliminare. Dacă așa a judecat cel mai bun arbitru român… La Ogbu era să-i rupă piciorul, dar n-a fost fault”, a răbufnit Miriuță. „Nu ne rămâne decât să pregătim meciul bine cu Viitorul de vineri. Va intra Ionuţ Rada în locul lui Cadu. Djokovic, la fel, şi el are 6 galbene, ducem lipsă în zona centrală. Sunt nemulţumit, mai ales că a fost primul meci al meu, ne-am dorit victoria. Nu am ce să le reproşez băieților, mai ales în doua repriză când au rămas în 10”, a completat antrenorul băimărean.


„Dacă aveam creativitate, câștigam”

Iuliu Mureșan știe ce i-a lipsit CFR-ului în confruntarea cu Vaslui, încheiată 0-0. „Echipa a avut forţă şi dârzenie, dar nu am reuşit să câştigăm. La fel ca anul trecut, când am avut doi eliminaţi, Vasluiul nu a reuşit să ne dea gol când avea superioritate numerică, iar acum nici nu-mi amintesc să fi avut ocazii. Plus că au fost şi două erori de arbitraj. Prima dată, Cadu a primit galben foarte uşor, iar apoi a fost un fault grosolan la Ogbu, chiar la limita careului de 16 metri, nesancţionat. Dacă aveam creativitate, câştigam, dar sunt sigur că jocul se va îmbunătăţi. În următoarele două, trei săptămâni vom câştiga creativitate, pentru că vor juca Chanturia și Ammari, doi jucători creativi”, a susținut președintele feroviarilor.

Jucătorii pasibili de suspendare:

1. Piccolo – 3 galbene


2. Rada – 3 galbene

3. Camora – 3 galbene


4. Djokovic – 6 galbene

5. Rui Pedro – 6 galbene


6. Ricardo Cadu - 9 galbene

abonare newsletter