Sport

CFR Cluj - Dnepr 0-2. Miriuță, la primul eșec pe banca feroviarilor

CFR Cluj a pierdut primul meci de la „Diamonds Cup”. Formația din Gruia a fost învinsă de ucrainenii de la Dnepr, scor 0-2.

Golurile trupei antrenate de Juande Ramos au fost înscrise de Seleznyov (’42) și Kalinic (84).

CFR a avut o evoluție ștearsă în meciul contra lui Dnepr, fosta adversară a Pandurilor din Europa League. Feroviarii și-au creat puține ocazii la poarta ucrainenilor. Doar Ogbu a atentat la buturile lui Boyko, dar goalkeeper-ul s-a achitat impecabil de sarcini.


Vasile Miriuță a aliniat aceeași formulă ca și în meciul cu SV Ried, încheiat la egalitate, scor 1-1. Jocul clujenilor a lăsat însă de dorit. „Vișiniii” nu au reușit să penetreze apărarea ermetică a elevilor lui Juande Ramos, care au controlat partida în marea majoritate a timpului. Seleznyov a deschis scorul pe finalul primei părți, după o gafă a lui Mario Felgueiras. Portarul lusitan a fost păcălit de șutul expediat de vedeta ucrainenilor, de la 25 de metri (’42). Portughezul și-a mai spălat din păcate după ce a intervenit miraculos în fața lui Bruno Gama și Alex Vlad, în aceeași fază (’45).

Trupa din Gruia a rămas fără replică și în actul secund. Mattheus a înscris pentru Dnepr, dar reușita sa a fost anulată pe motiv de ofsaid (’50). Konoplyanka putea să ducă scorul la 2-0, dar a trimis, din unghi, paralel cu poarta (’57). Mijlocașul a fost răzbunat însă de Kalinic. Atacantul a închis tabela, cu un șut la vinclu, din interiorul careului, după o bâlbâială a fundașilor clujeni.


„Vor veni încă doi jucători”

CFR a adus doar doi fotbaliști în această iarnă: Aitor Monroy (mijlocaș) și Tiago Lopes (fundaș). Campania de transferuri nu se va opri însă aici. Oficialii din Gruia se află în tratative avansate cu încă doi jucători. „Nu e ușor să ții pasul cu salariile pe criza de acum, dar am reușit să facem ceva și pe linia asta. Mai sunt întârzieri, dar nu asta este problema. Jucătorii s-au pregătit bine, Vasile lucrează bine, la echipă este disciplină, muncă și destulă voioșie. S-ar putea să mai vină jucători. Suntem în discuții cu 2-3 fotbaliști”, a dezvăluit Iuliu Mureșan.

Echipa de start a CFR-ului: Felgueiras – Maftei (‘67 Velayos), Cadu, Piccolo (’46 Rada), Camora – Djokovic (’53 Muniru), Monroy – Gabionetta ('73 Maah), Batin (’59 Negruț), Deac (’67 Costea) - Ogbu

abonare newsletter