Sport

Bonus pentru performanță! Corina Căprioriu va fi susținută financiar de o asociație din Cluj

Corina Căprioriu a semnat un contract de colaborare cu UBSC („U” Business Sport Cluj). Vicecampioana olimpică va beneficia de o bursă lunară, plus alte bonusuri în funcție de performanțele pe care le va obține la competițiile la care va lua parte.

Corina Căprioriu nu are de gând să-și agațe kimono-ul în cui. Nu înainte însă de a pune mâna pe aurul mondial, singura medalie care lipsește din palmaresul lotului național de judo. Sportiva născută în Lugoj are toate motivele să-și atingă țelurile. Un grup de oameni de afaceri din Cluj i-au oferit o bursă lunară, plus alte bonusuri financiare, care să o ajute în activitatea sportivă. Pe lângă această bursă, Căprioriu va beneficia de mai multe bonusuri în funcţie de rezultatele pe care le va înregistra la Campionatele Europene, Campionatele Mondiale şi la Jocurile Olimpice. „Încă de la înfiinţarea asociaţiei am promis că ne vom implica activ în sprijinirea performanţei sportive, dar şi în activităţi sociale şi comunitare. În primul rând, vrem să punem umărul la dezvoltarea comunităţii clujene, oferind exemple pozitive care să fie urmate de toţi membrii comunităţii. Astăzi avem plăcerea şi onoarea de a anunţa parteneriatul pe care l-am semnat cu Corina Căprioriu pentru a o susţine în drumul ei spre marea performanţă, spre Jocurile Olimpice, spre toate celelalte campionate la care ea participă cu succes”, a declarat Sorin Popa, președintele asociației UBSC.

Motivată suplimentar

Ajunsă la 27 de ani, Corina Căprioriu speră să nu dezamăgească așteptările membrilor asociației clujene. „Trebuie să le mulţumesc celor din UBSC pentru onoarea de a-mi fi acordat această şansă de a merge mai departe. Faptul că mă sprijină îmi dă o motivaţie suplimentară. Suma acestei burse este una motivaţională, mai ales că după Jocurile Olimpice de la Londra nimeni nu s-a oferit să mă sprijine. Sper ca tot mai multă lume să li se alăture celor din UBSC şi să sprijine sportul clujean şi sportul românesc”, a menționat Căprioriu.


„Trăiesc cu speranța că vom cuceri aurul mondial”

Florin Bercean și-ar dori ca și alte judoka să fie susținute financiar în drumul lor către marea performanță. „Sunt încântat de această colaborare. E pentru prima dată când oamenii de afaceri ajută judo-ul. Mi-aș dori ca și alte judoka să beneficieze de acest program, care sprijină performanța. Îi doresc Corinei mult succes la Rio, ne pregătim intens pentru această Olimpiadă. Corina se află printre primele cinci sportive din lume, asta demonstrează cât de mult se muncește aici, ce sacrificii se fac. În România, există condiții de pregătire, dar nu există material uman. Trăiesc însă cu speranța că o să câștigăm cândva și aurul mondial, care ne lipsește. Poate nu cu generația actuală, poate cu cea viitoare…” , a afirmat antrenorul clujean.

Primul concurs pentru Corina Căprioriu din acest an e Grand Slam-ul de la Paris, competiție care va avea loc în perioada 8-9 februarie.


„Îmi doresc foarte mult să cuceresc titlul mondial. Pentru a-mi îndeplini obiectivul, sunt conștientă că trebuie să muncesc foarte mult, să cred în mine și să fiu ocolită de accidentări”, Corina Căprioriu, judoka

 

abonare newsletter