Sport

Șansa tinerilor! „U" Mobitelco, duel cu „lanterna roșie"

„U” Mobitelco primește sâmbătă, de la ora 19.00, vizita Concordiei Chiajna, „lanterna roșie” a Ligii Naționale de Baschet. În partida cu ilfovenii, Dorin Pintea va miza în mare parte pe jucătorii tineri.

Misiune aparent facilă pentru „U” Mobitelco. Formația clujeană va da piept cu ultima clasată din campionat, Concordia Chiajna, echipă care a înregistrat doar un singur succes în 15 etape. Pentru Dorin Pintea disputa cu ilfovenii reprezintă o bună oportuitate de a rula tot lotul avut la dispoziție. „Îmi doresc ca în meciul de sâmbătă, meci considerat mai accesibil, să pot rula toți jucătorii tineri pe care îi avem. Pe parcursul campionatului nu pot folosi foarte mult jucătorii tineri, deoarece primează rezultatul echipei și este foarte greu să introduc un  junior, dar urmărind evoluția acestora la antrenamente am semnale bune. Totul pleacă de la modul de abordare a antrenamentelor în timpul săptămânii, în care ei încearcă să asimileze tot ce pot și să învețe cât mai multe de la jucătorii experimentați. Nu pot să spun că va fi un joc ușor cu Chiajna, noi tratăm fiecare meci serios și următorul este cel mai important. Voi încerca să fac un mixt între jucătorii tineri și cei experimentați”, a declarat tehnicianul „studenților”.

Dragoste: „Trebuie să ne facem datoria”

Cu Chiajna va fi aruncat în luptă și Mirel Dragoste (foto stânga), unul dintre cei mai de perspectivă jucători ai clujenilor. „La prima vedere, partida cu Chiajna pare una destul de ușoară, dar nu trebuie să o tratăm cu indiferență, să subestimăm adversarul. Echipa din Chiajna are jucători tineri, la fel ca și câțiva dintre noi, și de perspectivă. Când intrăm în teren trebuie să ne facem datoria, sperăm să fie bine și să demonstrăm ceea ce am învățat la antrenamente. Din punctul meu de vedere, este un prilej foarte bun pentru noi să jucăm mai mult în aceste partide cu Concordia Chiajna sau Farul Constanța, pentru că avem șansa să demonstrăm ceea ce știm. Impactul trecerii de la juniori la seniori este foarte mare, mai ales în ceea ce privește latura psihică, dar și din punct de vedere fizic. Pentru noi, jucătorii tineri, contează foarte mult faptul că avem multe de învățat de la jucătorii experimentați”, a precizat Dragoste.


Fără Kuburovic

Dorin Pintea se confruntă însă cu probleme de lot înaintea jocului de sâmbătă. Ivan Kuburovic s-a accidentat și va fi menajat pentru jocul cu CSU Sibiu. „Kuburovic s-a accidentat la antrenament. A simțit o durere la tendonul lui Achile și este în recuperare. Mai mult ca sigur va lipsi în meciul cu Chiajna, nu riscăm să se agraveze accidentarea, vrem să fie apt pentru meciul cu Sibiu”, a dezvăluit antrenorul universitarilor.

Aduc întăriri

La antrenamentele trupei clujene e așteptat și un jucător străin. „Am avut o discuție cu conducerea clubului și am decis să mai căutăm un jucător, avem multe meciuri foarte grele și ne-ar mai trebui încă un baschetbalist străin, să îl avem în cazul în care apar accidentări. Pe finalul campionatului și în play-off este important, pentru că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla”, a susținut Pintea.


 

abonare newsletter