monitorulcj.ro Menu

Sport

Piloții clujeni, gata de start în Raliul Letoniei

Echipajele Napoca Rally Academy vor participa la Rally Liepaja, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri. Florin Tincescu va debuta în Junior ERC cu Citroen C2 R2 Max, Simone Tempestini va lua startul cu Skoda Fabia S2000, iar Marco Tempestini se află la primul raliu din ERC, cu modelul Ford Fiesta R5.

Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu vor lua startul la șase din cele șapte etape incluse în competiția juniorilor cu modelul Citroen C2 R2 Max. „Va fi o luptă acerbă. Sunt 15 piloți înscriși și de abia asșept să luăm startul. 2014 este un an în care vrem să învățăm cât mai mult și apoi în 2015 să ne luptăm pentru titlu. Obiectivul nostru în Letonia este să parcurgem cât mai mulți kilometri, să ajungem la final și să ne îmbunătățim permanent timpii pe probe”, a precizat Tincescu.

Simone Tempestini și Marco Tempestini se află la cea de-a două participare în etapa din Letonia. Tempestini Jr. va lua startul cu modelul Skoda Fabia S2000, în timp ce tatăl său va concura cu modelul Ford Fiesta R5. „Etapa din Letonia este una foarte dificilă, cu speciale rapide, tehnice, dar care mi-a plăcut foarte mult. Obiectivul meu este să terminăm în top 10, ceea ce nu va fi deloc ușor, ținând cont de concurența de aici. Sunt sigur că Simone va fi unul dintre adversarii mei și dacă totul merge bine pentru el nu cred că am cum să țin pasul, dar vom vedea ce se va întâmpla în cursă”, a susținut Marco Tempestini.

Specialele de macadam din Letonia sunt acoperite cu zăpadă și gheață, ceea ce reprezintă o provocare în plus pentru piloții NRA, etapa contând și pentru trofeul ICE MASTERS din Campionatul European de Raliuri. „Faptul că am luat startul aici în 2013 este un plus. Configurația raliului s-a schimbat acum, dar caracteristicile probelor sunt aceleași. Am făcut câteva teste înainte și cred că am găsit cel mai bun set-up pentru condițiile de aici”, a subliniat Tempestini Jr.

Etapa din Letonia este programată în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, iar cele 12 probe speciale au o lungime de 240,6 kilometri. „Sunt sigur că pentru toți din echipă va fi o experiență interesantă. Simone și Florin au multe de învățat, iar eu sunt aici pentru distracția de a merge pe zăpadă și gheață”, a mai adaugat Marco Tempestini.