Sport

România va fi reprezentată de 24 de sportivi în 8 discipline la JO de la Soci

România va fi reprezentată de 24 de sportivi în 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie și skeleton) la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (7-23 februarie).

Echipajul de bob dublu feminin a fost acceptat în cursul zilei de joi, a declarat Alexandru Epuran, șeful delegației olimpice române la întrecerile de la Soci astfel că România va fi reprezentată, în total, de 24 de sportivi în 8 discipline din cele 15 înscrise în programul Jocurilor, informează Agerpres.

După cum s-a anunțat, purtătorul drapelului României la ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 7 februarie, va fi biatlonista Eva Tofalvi, aflată la a cincea participare.


Iată componența completă a lotului care va face deplasarea în Rusia:

- schi alpin — Alexandru Barbu (slalom uriaș și slalom special), Ioan Valeriu Achiriloaie (coborâre), Ania Caill (Super G, slalom, combinată alpină);


- schi fond — Timea Sara, Paul Pepene, Florin Daniel Pripici;

- biatlon — Eva Tofalvi, Cornel Puchianu;


- sărituri cu schiurile — Iulian Pîtea;

- patinaj artistic — Zoltan Kelemen;


- skeleton — Dorin Velicu, Maria Mazilu;

- sanie — Valentin Crețu (simplu masculin, ștafeta), Nicolae Radu Șovăială și Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, ștafeta), Raluca Strămăturaru (simplu feminin, ștafetă).


- bob — Nicolae Istrate și Florin Crăciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Neagu, Paul Muntean, Dănuț Moldovan, Bogdan Otavă (echipajul de 4 masculin), Maria Constantin și Andreea Grecu (echipajul de dublu feminin).

În 2010, la Vancouver (Canada), la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, Romania a fost reprezentată de 28 de sportivi. Plecarea delegației României spre Soci este programată pe 2 februarie.

abonare newsletter