Sport

Octavian Morariu: „Anul 2013 nu a fost în niciun caz unul prost"

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat că nu apreciază anul 2013 ca fiind unul prost, chiar dacă sportivii români nu au obţinut niciun titlu mondial, precizând că după fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice există „o coborâre”.

Sursa foto: cosr.ro Sursa foto: cosr.ro

„Nu sunt foarte preocupat de faptul că nu avem în acest an un titlu mondial. În general, marii campioni după Olimpiadă au inflexiuni. E chiar interesant de văzut ce rezultate au avut şi ceilalţi medaliaţi de la Londra. În general e o coborâre în primul an după Olimpiadă, e absolut firesc. Nu poţi fi în fiecare zi, în fiecare an în top. Urmează 2014, care va fi mult mai interesant din acest punct de vedere şi ne va da indicaţii despre următoarea Olimpiadă. Mă bucură faptul că scrima a confirmat, mă bucur să văd că sportivii de la canotaj îşi revin. Sunt semne pozitive. Mă bucură şi rezultatele echipei naţionale de rugby, au avut un sezon bun. Una peste alta a fost un an corect, nu pot spune că a fost unul prost, în niciun caz. Din păcate cluburile o duc tot mai greu, baza de selecţie e din ce în ce mai mică, antrenori avem tot mai puţini, e un fenomen care mă îngrijorează. Şi atâta timp cât modificările legislative de care tot vorbim nu au loc va fi foarte greu să ţinem pasul cu sportul care este tot mai profesionist, ştiinţific. Nu văd o perspectivă foarte apropiată de îmbunătăţire”, a declarat Morariu, conform Mediafax.

Mizează pe sportivii români la JO de la Soci

Referitor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Morariu este încrezător în şansele sportivilor români: „E o mare bucurie. Niciodată nu sunt îngrijorat când vine o Olimpiadă. Mă bucur când văd sportivii noştri în competiţie, chiar dacă noi nu suntem mari specialişti în sporturile de iarnă. Nici nu suntem printre ultimii, ne întoarcem mereu pe nişte poziţii meritorii. Deci pentru mine e o mare bucurie, nu o îngrijorare. Ar fi fost dacă nu am fi fost gata, dar suntem de multă vreme. Nu suntem nici mai puţini, nici mai mulţi ca altă dată. Asta e România la sporturile de iarnă, nu e nicio mare îngrijorare. Important e că sportivii au cele mai bune condiţii. Vom conta atunci când vom avea o bază de selecţie aşa cum trebuie, când vom avea din nou antrenori foarte buni la toate nivelurile şi când federaţiile vor avea suficienţi bani pentru a-şi face programe de pregătire aşa cum trebuie”.


Crede în naționala lui Tadici

Octavian Morariu consideră că echipa feminină de handbal a României are valoarea necesară să ajungă în fazele finale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, găzduit de Serbia, în perioada 7-22 decembrie. „E o echipă care cred că poate merge în fazele finale. Gheorghe Tadici e un antrenor ambiţios, bun ca valoare. Nu pot decât să le ţin pumnii şi să le transmit că eu am încredere în ele. Cine spune că pleacă la o competiţie mondială fără o anumită presiune greşeşte. Orice sportiv de mare performanţă se duce să câştige şi sunt convins că fetele noastre merg acolo să câştige. Dacă merg meci cu meci cred că pot ajunge în fazele finale”, este optimist Morariu.

Preşedintele COSR Octavian Morariu şi Thomas Dubruel, director general Renault Commercial Roumanie, au semnat, luni, prelungirea parteneriatului în baza căruia sportivii medaliaţi la JO de la Rio vor fi recompensaţi cu premii în autoturisme.

abonare newsletter