Sport

Oamenii de afaceri sar în ajutorul sportului clujean

„Inspirați de modelele valoroase din sport construim afaceri reciproc avantajoase, pentru noi și comunitatea clujeană”, este deviza Asociației „U” Business Sport Club (UBSC).

Organizația a fost înființată în luna iulie de către 17 oameni de afaceri clujeni, printre care se numără Mircea Barna, Doru Boloș, Mircea Petruș și Sorin Popa, care este și președintele asociației.

Scopul Asociației este sprijinirea și dezvoltarea sportului clujean, atât din punct de vedere financiar, cât și al capitalului de imagine.


„Ne-am asociat pentru a dezvolta programe concrete, care să fie exemplu pozitiv pentru alții, să ne aducem fiecare contribuția la dezvoltarea sportului și a comunității clujene. Vrem să punem umărul la construirea unor structuri puternice și complete, de la copii și juniori, până la tineret și seniori. Este momentul să strângem rândurile și să revigorăm spiritul universitar. Avem sportivi și foști sportivi, care, formați și căliți în confruntările de pe terenul de sport, performează și în viața profesională. Împreună suntem trup și suflet alături de culorile alb-negru”, a explicat Sorin Popa.

Cum face rost Asociația de bani

Fiecare asociat participă cu o cotizație lunară de 200 de lei, însă contribuția, una simbolică, va fi folosită ca fond de dezvoltare al asociației. Grosul banilor, care va finanța practic proiectele organizației, va veni din afacerile pe care membrii le derulează în colaborare. Practic, din cifra de afaceri obținută în urma colaborărilor va merge între 1 și 10% către sprijinirea proiectelor derulate de „U”  Business Sport Club.


„Mă bucur extrem de mult pentru înființarea acestei Asociații. Din păcate, sportul românesc e aproape la pământ, ultimele rezultate confirmă acest lucru. Ne propunem ca România și Clujul să figureze în rândul țărilor care au ceva de spus în sport”, a precizat Mircea Barna, membru fondator.

500.000 de euro rulați deja

Cu toate că Asociația a luat naștere abia în luna iulie, afaceriștii au rulat deja aproximativ o jumătate de milion de euro. Cifra se anunță a fi însă în creștere, având în vedere că, potrivit lui Popa, au o serie de cereri de aderare de la alte societăți clujene.


Înscrierea în Asociație se face după criterii stricte, stabilite de către Consiliul Director. Astfel, nu vor fi mai mult de două-trei companii care să aibă același obiect de activitate.

„Salut cu bucurie și cu speranța maximă apariția UBSC, prima sociație care reunește oameni de afaceri având numitorul comun dragostea pentru sport și culorile alb-negru. Echipele CS «U» se vor putea bate pentru aur, iar mulți dintre sportivii noștri vor concura la JO și CM sau CE”, Ovidiu Vasu, director CS „U”

abonare newsletter