Sport

Duel româno-otoman în optimile Cupei EHF

Universitatea Jolidon Cluj va întâlni formația Cankaya Belediyesi Anka Spor (Turcia), din Ankara, în optimile de finală ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorți efectuate marți la Viena.

Prima manșă se va juca în deplasare pe 1 sau 2 februarie 2014, iar returul o săptămână mai târziu.

„U” Jolidon, singura reprezentantă a României rămasă în cupele europene, și-a aflat adversarul din optimile Cupei EHF. În urma tragerii la sorți care a avut loc astăzi la sediul Federației Europene de Handbal, adversarul medaliatei cu bronz în Liga Națională este Cankaya Belediyesi Anka Spor, reprezentanta Turciei. Gruparea universitară a fost cap de serie la tragerea la sorți. „Putem spune că am fost norocoși la tragerea la sorți. Faptul că am fost cap de serie a făcut să evităm echipe puternice din prima urnă, însă și în a doua urnă au fost formații importante. Echipa Cankaya Belediyesi Anka Spor este reprezentanta unui handbal în dezvoltare, a terminat pe podium în Turcia, e o trupă valoroasă”, a declarat Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al „studentelor”.


Ambele manșe la Cluj?

Conducerea Universității speră ca ambele manșe să se dispute la Cluj. „Vom purta negocieri cu clubul turc pentru a încerca să jucăm ambele jocuri la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj - Napoca. Până în luna februarie, avem competiția internă, unde trebuie să fim foarte concentrați, deoarece va urma o perioadă foarte aglomerată”, a precizat Sălăjan.

În turul al treilea al competiției, „U” Jolidon a trecut de PAOK Salonic cu 39-25 și 32-28 (ambele meciuri s-au desfășurat la Cluj), în timp ce Cankaya a eliminat pe Handball Femina Vise (Belgia), după 22-24 și 29-22, ambele jocuri disputându-se la Ankara.


Duelurile din optimile Cupei EHF:

"U" Jolidon - Cankaya Belediyesi Anka Spor (Turcia)


DHK Banik Most (Cehia) — Team Esbjerg (Danemarca)

Iuventa Michalovce (Slovacia) — TSV Bayer 04 Leverkusen (Germania)


Frisch Auf Goppingen (Germania) — Kobenhavn Handbold (Danemarca)

Dinamo Volgograd (Rusia) — Skuru IK (Suedia)


Fehérvár KC (Ungaria) — Ipress Center Vac (Ungaria)

Rocasa Ace Gran Canaria (Spania) — Lada Togliatti (Rusia)

Astrahanocika Astrahan (Rusia) — Elche CF Mustang (Spania)

abonare newsletter