Sport

“U” Cluj a făcut show contra Zalăului

“U” Cluj a făcut instrucție cu FC Zalău, scor 4-0. La meci au asistat circa 200 de fani ai “șepcilor roșii”, dar și noul președinte al clubului “studențesc”, Vlad Munteanu.

"U" Cluj s-a distrat cu divizionara a treia "U" Cluj s-a distrat cu divizionara a treia

Amicalul cu divizionara a treia a fost un bun prilej pentru Mihai Teja să ruleze tot lotul la dispoziție și să încerce noi formule de joc. Tehnicianul a insistat pe un joc combinativ, alert, plăcut ochiului. Calcan a deschis scorul cu o execuție superbă: semivole de la 10 metri! Takacs a dublat avantajul după ce a executat impecabil o lovitură de pedeapsă obținută tot de el (’23).

Cu o formulă aproape complet schimbată, “alb-negrii” au controlat ostilitățile pe teren și în actul secund. Abrudan și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, printr-o lovitură de cap bine plasată (‘53). Ultimul cuvânt l-a avut însă Lorant Kovacs. Tânărul mijlocaș a închis tabela cu un șut plasat la colțul scurt (’58). Pe final, Lungu putea marca golul meciului, dar a nimerit bara transversală de la 20 de metri, lateral stânga. Oaspeții s-au remarcat doar printr-un penalty ratat în debutul partidei (‘6).


Teja: “Nu e ciudat să lucrez cu Vlad Munteanu”

Mihai Teja s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi contra Zalăului. “Întotdeauna jocurile de verificare sunt binevenite, pentru că au o oarecare intensitate. Momentan nu vreau să discut despre transferuri. Până acum, jucătorii pe care îi am la dispoziție se prezintă foarte bine, sunt receptivi la tot ce le cer”, a subliniat tehnicianul Universității, care nu este deranjat nici de faptul că un fost jucător îi este președinte. “Pe Vlad Munteanu îl cunosc foarte bine, ne înțelegem, dar înainte de toate suntem prieteni. Nu e deloc ciudat faptul că îmi este președinte. Nu e prima situație de acest gen. A mai fost un precedent la Rapid, când Răzvan Lucescu a devenit președinte deși era jucător, iar Mircea Rednic a rămas antrenor. Sperăm ca experiența lui din Germania să ne ajute, dar nu ne va fi deloc ușor”, a precizat Teja.

“U” Cluj va mai susține un meci amical înaintea testului cu Corona Brașov, contra divizionarei secunde ASA Târgu-Mureș, formație pregătită de Ioan Ovidiu Sabău. Partida va avea loc vineri, la stadionul Clujana, de la ora 13.00. Accesul publicului este interzis.


“U” Cluj a evoluat în următoarea formulă:

Prima repriză: Niculescu – Ciupe, Szilagyi, Ninu, Mendy – Kovacs – Rilke (’32 Ursu), Calcan, Cristocea, Takacs – Ene

Repriza secundă: Veselovski – Cordoș (’65 Dulap), Abrudan, Neag, Prescură – Bucșa, Lungu – Ursu (’55 Greu), Kovacs, Borza - Lemnaru

abonare newsletter