Sport

Florian Walter vrea să cumpere acţiunile Primăriei la U Cluj

Omul de afaceri Florian Walter a făcut o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca le deţine în procent de 0,51% la FC Universitatea Cluj SA, societatea care administrează clubul din Liga I cu acelaşi nume, informează site-ul oficial al grupării ardelene.

Primarul Emil Boc  a declarat în repetate rînduri că are pregătiţi un milion de lei, dar aceşti bani nu pot fi alocaţi, deoarece Consiliul Local este acţionar la ambele cluburi de fotbal din Cluj-Napoca.

Walter este dispus să ofere autorităţilor locale 26.571,6 de lei pentru ca primăria să aibă cadrul legal pentru a investi la rândul său un milion de lei în clubul Universitatea Cluj.


“Acţionarul majoritar al Societăţii Fotbal Club Universitatea Cluj face acest efort financiar pentru a veni în sprijinul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca şi de a crea un cadru legal pentru a ajuta fotbalul clujean. Apelăm la bunăvoinţa autorităţilor locale de a răspunde afirmativ la cererea făcută de acţionarul majoritar al Societăţii Fotbal Club Universitatea Cluj S.A., domnul Florian Walter”, se arată în comunicatul clubului clujean.

Conform ofertei de cumpărare publicate pe site-ul citat, preţul de achiziţie propus de Florian Walter pentru cele 265.716 acţiuni (reprezentând 0,51 la sută) deţinute de Consiliul Local este de 26.571,6 lei.


Omul de afaceri solicită ca oferta de cumpărare să fie înscrisă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Florian Walter deţine la SC FC Universitatea Cluj SA, societate aflată în insolvenţă din 6 februarie, 98,0397 la sută din acţiuni, iar Consiliul Local 0,51 la sută.


 

 

abonare newsletter