Sport

Cîrstea a învins-o pe Wozniacki!

Sorana Cîrstea a învins-o, miercuri, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 9 WTA, în turul doi al turneului de la Toronto, reuşind astfel a zecea victorie din carieră în faţa unei sportive din Top 10 WTA.

Cîrstea a salvat două mingi de meci, la scorul de 5-7, 5-6, 15-40, când se afla la serviciu, apoi ea a câştigat alte 13 puncte consecutiv. Cîrstea a avut din nou probleme în decisiv, dar a anulat posibilitatea ca fosta lideră mondială să facă un break, la scorul de 4-4 şi 30-40.
În final, sportiva română s-a impus cu scorul de 5-7, 7-6 (0), 6-4, după două ore şi 56 de minute, în faţa semifinalistei ediţiei trecute a Rogers Cup.
În optimile de finală, Cîrstea va evolua împotriva jucătoarei sârbe Jelena Jankovici, locul 14 WTA. Până în prezent, cele două sportive şi-au împărţit în mod egal, 2-2, victoriile în meciurile directe. Sorana a cîştigat în 2009 la Roland Garros (în optimi) şi în 2012 la Roma (în turul I), iar Jankovici s-a impus în ultimele două meciuri, la Dallas, în sferturi, în 2012, şi la Miami, în optimi, anul acesta.

Etichete: sorana cirstea
abonare newsletter