Sport

Campioana CFR şi-a prezentat noii jucători

<p class="MsoNormal"><img class="caption" src="images/stories/cfr.jpg" border="0" title="Maftei şi Nicoară, alături de Alin Minteuan şi Iuliu Mureşan" align="left" />Vasile Maftei şi Viorel Nicoară au fost prezentaţi ieri la CFR, cei doi ajungînd în această iarnă în Gruia de la Unirea Urziceni, respectiv Victoria Brăneşti.</p> <p>„Feroviarii“ au avut un tur de campionat mult sub aşteptări şi îşi doresc ca în primăvară să reuşească evoluţii mult mai bune, care să le aducă macăr calificarea într-o cupă europeană.</p> <p>Echipa din Gruia s-a întărit în defensivă, prin transferurile lui Vasile Maftei şi a portarului Mihai Mincă, de la FC Braşov. Fundaşul a venit la CFR după ce a aşteptat în zadar ca Rapid, echipa sa de suflet, la care a evoluat 9 ani, să îi facă o ofertă. Cum George Copos s-a zgîrcit, Maftei a acceptat propunerea venită din Gruia şi a semnat cu CFR.</p>

„Este adevărat că am avut oferte de la mai multe echipe din Bucureşti. Sînt fericit însă că am ales să vin la CFR, cea mai bună echipă din România în ultimii ani. Este un club care în fiecare sezon îşi propune să realizeze maximumul posibil. Nu îmi pare rău că nu am ajuns la Rapid“, a declarat Maftei la prezentarea sa în tricoul CFR-ului. Noul „feroviar“ este optimist în privinţa şanselor noii sale echipe să cîştige un nou titlu de campioană: „Chiar dacă diferenţa dintre noi şi Oţelul este mare, avem şanse la campionat“, a mai spus Maftei.

Un alt nou venit la CFR este Viorel Nicoară, care joacă pe postul de mijlocaş stînga. Acesta a venit de la Victoria Brăneşti şi este foarte încîntat de alegerea făcută. „Sînt bucuros că am ajuns la CFR şi le mulţumesc pentru oferta care mi-au făcut-o. Sper să cîştig campionatul cu această echipă“, a declarat Nicoară, fotbalist în vîrstă de 23 de ani, format la Unirea Urziceni.


Mincă, blocat de Braşov

Portarul Mihai Mincă, aflat în ultimele şase luni de contract cu FC Braşov, a semnat un contract cu CFR Cluj. Gruparea de sub Tîmpa nu vrea însă să-l cedeze pe goalkeeper, deşi „feroviarii“ le-au oferit în schimb 80.000 euro.

„Am primit o ofertă de la CFR Cluj pentru transferul lui Mincă, ofertă pe care am refuzat-o. Noi avem nevoie de acest jucător în returul campionatului. Pentru faptul că nu s-a prezentat la antrenamentul din această după-amiză al echipei, Mincă va suporta consecinţele, conform regulamentelor“, a declarat preşedintele lui FC Braşov, Iosif Kovacs, pentru site-ul oficial al clubului sub Tîmpa. Portarul Mihai Mincă mai are contract cu FC Braşov pînă la finalul acestui sezon.


Programul amicalelor

Conducerea tehnică a CFR-ului a anunţat programul amicalelor pe care echipa le va susţine în cadrul celor două cantonamente din Antalya. Astfel, în cadrul primului stagiu de pregătire (15-25 ianuarie), „feroviarii“ vor de piept cu olandezii de la FC Horst (22 ianuarie) şi cu ucrainienii de la Metalurg Donetsk (24 ianuarie). În cel de-al doilea stagiu (28 ianuarie – 11 februarie), elevii lui Alin Minteuan vor întîlni formaţiile: SV Ried din Austriat (1 februarie), FC Koper din Slovenia (4 februarie), FC Rijeca din Croaţia (7 februarie) şi Litex Lovech din Bulgaria (9 februarie).

abonare newsletter