Sport

Maratonul Internațional Cluj, o afacere keniană

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/21/maraton m 17.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Kenianul Bernard Talam (foto) a câştigat proba de maraton, cu timpul de 2:25:00. Conaţionalul său, Elisha Sawe, s-a impus în proba de semi-maraton. </strong></p>

Duminică a avut loc cea de a treia ediţie a Maratonului Internațional Cluj-Napoca. Participanții au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Boston.

Clujeanul Mircea Marin Săcară a terminat pe locul secund, iar Tamas Olah, din Ungaria, a fost ultimul de pe podim. Talam, câștigătorul competiției, a fost recompensat de organizatori cu 3.000 lei, iar locurile doi și trei au primit 2.500, respectiv 2.000 lei. La semi-maraton, premiile au fost de 2.000 lei, 1.500 lei, respectiv 1.000 lei.


Alergătorii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor de la Boston, iar unii au purtat panglici negre de doliu în piept. Horaţiu Morar, preşedintele Runners Club Cluj și organizator al Maratonului de la Cluj, a declarat că unii participanţi au avut şi mesaje de solidaritate cu victimele de la Boston scrise pe tricouri.„Am decis să ţinem, înaintea startului, şi un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de la Maratonul de la Boston şi în semn de solidaritate cu familiile acestora şi cu cei răniţi. Unii sportivi au avut în piept mici bucăţi de panglică neagră de doliu pentru victimele de la Boston. Alţii au avut şi mesaje de solidaritate scrise pe tricourile de concurs“, a spus Morar.

Startul Maratonului a fost dat pe stadionul Cluj Arena de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a alergat la Crosul BT, pe distanța de 6 km. La proba de semimaraton a aleargat şi secretarul general al UDMR, Peter Kovacs.


Cel mai în vârstă participant, un arădean de 80 de ani

Cel mai în vârstă participant, la probele de ştafetă şi de semimaraton, este Gheorghe Moşion din Arad, care are 80 de ani. Acesta aleargă la ştafetă împreună cum membrii unei echipe de atleţi veterani.

„Alerg patru zile pe săptămână în Arad, pe faleza Mureşului sau prin pădure. Sunt a treia oară la Maratonul de la Cluj şi mă simt bine la vârsta mea. Alerg la ştafetă cu echipa <>, cifra însumând vârstele adunate ale celor patru componenţi, doi din Arad, unul din Alba Iulia şi Cluj, toţi foşti atleţi de performanţă. După ştafetă, voi alerga şi la semimaraton“, a spus Moşion.


Acesta a precizat că secretul performanţei sale este „o viaţă sportivă, cu mâncare sănătoasă şi cu somn cât trebuie şi când trebuie“.

Aici puteţi vedea galeria foto cu Maratonul International Cluj, editiţa a III-a, 21 aprilie 2013

abonare newsletter