Sport

Federaţia Ungară va face recurs la decizia FIFA de a juca meciul cu România fără spectatori

<p><strong>Federaţia Ungară de Fotbal a anunţat, marţi, că va face recurs la decizia Comisiei de Disciplină a FIFA, conform căreia meciul cu România se va juca fără spectatori.</strong>



„Este o decizie severă şi injustă ca echipa naţională să fie sancţionată în meciul crucial pentru cel mai important turneu internaţional din cauza unui incident produs la o partidă amicală“, se arată într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul federaţiei de la Budapesta, în care se anunţă că se va face apel la această decizie.
Comisia de Disciplină a FIFA a decis să sancţioneze federaţia ungară, după manifestările de rasism şi antisemitism de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria-România, din preliminariile CM-2014, programată în martie, se va juca fără spectatori.

De asemenea, federaţia de la Budapesta (MLSZ) a fost amendată cu 40.000 de franci elveţieni. Meciul Ungaria - România este programat la 22 martie.
Potrivit FIFA, Ungaria a fost sancţionată având în vedere gravitatea incidentelor antisemite de la meciul amical cu Israel, din 15 august 2012. În cursul acestui meci, încheiat la egalitate (1-1), suporterii unguri au proferat insulte precum „evrei ticăloşi“, „Buchenwald“ (referire la un lagăr nazist din Germania) sau „Viva Mussolini“. În timpul imnului israelian, „Hatikvah“, sute dintre ei s-au întors cu spate către teren.

„După o anchetă aprofundată, în cursul căreia MLSZ a recunoscut şi regretat comportamentul unui grup de suporteri unguri, membrii comisiei de disciplină a FIFA au condamnat unanim aceste acte odioase de natură rasistă, antisemită, provocatoare şi agresivă comise de fanii echipei Ungariei“, subliniază FIFA.



abonare newsletter