Sport

Fostul jucător al Stelei, Cornel Pavlovici, a murit la vârsta de 69 de ani

<p><strong>Fostul jucător al echipei Steaua în perioada 1963-1966, Cornel Pavlovici, a decedat, marţi, la vârsta de 69 de ani, informează site-ul oficial al grupării "roş-albastre".</strong>

Pavlovici, poreclit "Pavca", a fost în sezonul 1963/1964, golgheterul primei ligi.

"Eu l-am cunoscut pe Pavca mai mult ca om decât ca fotbalist şi pot spune că am avut mereu o admiraţie deosebită pentru el. Am fost mereu atras faţă de acest om extraordinar, care reuşea să binedispună pe oricine cu starea sa de spirit extraordinară. Va rămâne mereu în inima mea şi faptul ca a trecut în nefiinţă îmi aduce un mare regret în suflet. Transmit un gând bun familiei sale şi sper din tot sufletul să se odihnească în pace", a declarat, pentru sursa citată, preşedintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam.


Cornel Pavlovici, supranumit "Pavca", s-a născut pe 2 aprilie 1943, la Bucureşti şi şi-a început activitatea de fotbalist la Metalul Bucureşti, în 1959. După ce a trecut pe la Recolta Carei, Dinamo Baia-Mare, Jiul Petroşani sau ASMD Satu Mare, s-a transferat la Viitorul Bucureşti în vara lui 1962, unde a jucat în 12 partide şi a înscris de 7 ori în Divizia B. Evoluţiile din turul campionatului i-au adus mutarea la Steaua în iarna lui 1963, pentru care a evoluat în patru partide din retur. În sezonul 1963-1964 a reuşit să înscrie de 19 ori în 23 de partide, devenind, astfel, golgheterul campionatului, la egalitate cu Constantin Frăţilă, de la Dinamo.

În anul următor a înscris de cinci ori în 11 partide, iar în sezonul 1965-1966, ultimul pentru el la Steaua, a marcat 11 goluri în 16 meciuri.


În cele 54 de partide jucate pentru Steaua, Pavlovici a înscris 34 de goluri.

După ce a plecat de la Steaua, Pavlovici a mai jucat pentru ASA Târgu-Mureş, FC Argeş, Petrolul Ploieşti, Progresul Bucureşti, Metalul Târgovişte, Steagul Roşu Braşov şi Metalul Turnu-Severin, echipă de la care s-a retras la finalul sezonului 1972-1973.


Pavlovici are şi şapte goluri în cele şapte meciuri disputate la echipa naţională a României în 1963 şi 1964. Totodată el a ocupat locul doi în clasamentul golgheterilor la Jocurile Olimpice din 1964, de la Tokyo, unde România s-a clasat pe poziţia a cincea.

 

abonare newsletter