Sport

Alina Dumitru va deveni antrenor

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/13/alina dumitru.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Alina Dumitru a trăit miercuri unul din cele mai emoţionante momente din viaţa unui sportiv, când cu lacrimi în ochi şi-a anunţat oficial retragerea din activitatea de performanţă.</strong>



Sportiva în vârstă de 30 ani, cea mai titrată judoka a României, cu aproape 100 medalii cucerite în toate competiţiile, dintre care un aur şi un argint la Jocurile Olimpice, 8 medalii de aur, 2 de bronz la Campionatele Europene şi 3 medalii de bronz la Campionatele Mondiale, şi-a manifestat dorinţa de a continua alături de sportul care a consacrat-o, de acum înainte în postura de antrenor.
FR de Judo a organizat retragerea Alinei Dumitru cu prilejul lansării Fundaţiei „Judo România - mai mult decât un sport“, eveniment la care au participat o serie de personalităţi din lumea sportului în frunte cu Marius Vizer, preşedintele Federaţiei internaţionale de judo, Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Ioan Andone, colegele de lot Corina Căprioriu, Andreea Chiţu.
Alina Dumitru şi-a stăpânit cu greu emoţiile şi lacrimile şi le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în cariera de sportivă, „A sosit şi momentul acesta, un moment greu pentru mine. Vreau să le mulţumesc cu această ocazie celor care contribuit în mod direct la performanţele mele şi care au avut un rol important, fără ei nu aveam aceste rezultate minunate. Le mulţumesc părinţilor, fraţilor mei, celui care m-a descoperit, profesorul Emil Cîmpeanu, care mi-a insuflat dorinţa şi ambiţia de a practica acest sport. Le mulţumesc antrenorilor de la lotul de juniori, Cornel Pălărie, Gicu Vasilan , Geanina Andreica şi Ştefan Vodă, care din păcate nu mai este printre noi. La vremea senioratului, sub îndrumarea lui Florin Bercean şi a Simonei Richter am reuşit să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la competiţia supremă pentru un sportiv de performanţă, la JO de la Beijing. Fiecare rezultat atrage după sine sacrificii, multă muncă depusă în sală, numeroase accidentări, dar le dai uitării atunci când te urci pe podium şi auzi imnul. Atunci simţi un sentiment greu de descris“.
Marius Vizer i-a acordat Alinei Dumitru, pentru cariera de excepţie, placheta de aur a Federaţiei internaţionale de judo, în timp ce Carmen Tocală i-a înmânat placheta omagială a ANST.

abonare newsletter