Sport

Visul unei nopți de iarnă: calificarea în optimi!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/04/5 utd cfr.jpg" border="0" width="413" height="257" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR va încerca în această seară să îndeplinească un vis chiar pe „teatrul viselor“. „Feroviarii“ se vor strădui să scoată un rezultat pozitiv în fața celor de la Manchester Utd.</strong>


Campionii României vor încerca în această seară o performață istorică: accederea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Nici o echipă din Liga 1 nu a reușit această performață după 1989. Anul Revoluției a fost cel care a marcat ultima mare performanță a unei echipe românești în Liga/Cupa Campionilor: Steaua a jucat contra celor de la AC Milan finala competiției, la Barcelona, dar a fost învinsă clar, 0-4. Dacă nu pierda în această seară pe Old Trafford, iar Galatasaray este învinsă la Braga, CFR poate scrie istorie, devenind prima formație din România post-revoluționară calificată în „primăvara“ Champions League!
Alex Ferguson, legendarul antrenor de la Manchester United, nu va folosi cel mai bun „11“, însă acest lucru nu este neapărat încurajator, întrucât lotul englezilor cuprinde „rezerve“ ce valorează (luate separat) peste 10 milioane de euro.
La plecarea spre Manchester, președintele Iuliu Mureșan a promis că „feroviarii“ vor juca ofensiv, pentru a avea șanse mai mari de calificare: „E un meci foarte important, de palmares, dar și unul de calificare. Mizând pe faptul că Galatasaray va pierde la Braga, un punct la Manchester ne-ar califica în optimi.. Mizez pe toată echipa, dar mai ales pe un trio ofensiv, Sougou, Bastos, Rui Pedro. Avem însă nevoie și de mult noroc, șansa face parte din fotbal“, a spus oficialul echipei din Gruia.

United are probleme în defensivă!

Manchester Utd se confruntă cu probleme de efectiv, mai ales în compartimentul defensiv, înaintea meciului cu CFR din Liga Campionilor. Mai mult decât atât, Ferguson va menaja probabil cei mai buni jucători, pentru derby-ul din weekend cu Manchester City, foarte important pentru soarta titlului în Premier League. „Shinji Kagawa nu poate juca miercuri, are o accidentare care îl ţine departe de gazon pentru cinci zile. Evident, Nani şi Antonio Valencia sunt şi ei în afara calculelor, de aceea îl voi folosi pe Rooney în flanc. Contra Clujului voi alcătui o echipă fără a mă gândi la derby-ul cu Manchester City. Trebuie să ne îmbunătăţim defensiva, mai ales că Reading (în ultimul meci de campionat, câștigat de „diavoli“ cu 4-3 în deplasare) şi-a creat multe situaţii importante în meciul cu noi. Este un motiv de îngrijorare pentru mine. Dacă vom juca la fel ca împotriva lor, atunci numai Dumnezeu ştie ce se poate întâmpla cu noi. Când vezi că primeşti atâtea goluri, este normal să fii îngrijorat“, a spus Ferguson înainte de meciul cu CFR.
Meciul dintre Manchester United și CFR Cluj se va disputa în această seară pe Old Trafford, de la ora 21.45 și va fi transmis în direct de DigiSport 1 și DolceSport 1. Partida dintre campioana României și vicecampioana Angliei va fi oficiată de o brigadă italiană, compusă din centralul Daniele Orsato, tușierii Mauro Tonolini şi Massimiliano Grilli, și asistenţii suplimentari Andrea De Marco şi Mauro Bergonzi.

Clasament grupa H

1. Manchester Utd    5    12 p
2. Galatasaray SK    5    7 p
3. CFR 1907 Cluj    5    7 p
4. Sporting Braga    5    3 p

abonare newsletter