Sport

România a câştigat ultimul meci din 2012

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/15/torje penalty.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Naţionala României a învins cu 2-1 echipa Belgiei, această partidă fiind ultima jucată de cele două echipe în 2012. </strong></p>

Oaspeţii au început mult mai bine partida de pe Arena Naţională şi au dominat autoritar prima repriză. Belgienii au deschis scorul în minutul 23, când mingea a ajuns la Benteke, iar acesta a şutat plasat, pe lângă o apărare imobilă. Elevii lui Marc Wilmots au controlat în continuare partida, fără să fie prea stingheriţi de “tricolori”. Contrar cursului jocului însă, Maxim a egalat în minutul 32, cu un şut superb de la 20 m, la care Mignolet nu a avut ce face. Prima repriza s-a încheiat fără alte evenimente notabile, în nota de dominare a belgienilor.
La pauză, Victor Piţurcă a făcut mai multe schimbări, care au adus un plus considerabil echipei noastre. “Tricolorii” au fost mult mai activi în ofensivă şi ceva mai precişi în defensivă pe tot parcursul mitanului secund. Torja a fost cel care a marcat golul victoriei. Verthongen a atins balonul cu mâna, cel puţin în opinia arbitrului, care a acordat lovitură de pedeapsă pentru România, transformată în gol de jucătorul Granadei. Finalul de meci i-a găsit pe belgieni în ofensivă, fiind în mai multe rânduri foarte aproape de a egala, dar de această dată şansa a fost de partea echipei noastre.

“Acesta a fost ultimul joc, am întâlnit o echipă foarte bună, în faţa căreia ne-am impus cu şansă. E un lucru bun că încheiem anul cu o victorie. La acest meci am ţinut cont şi de afinităţi, de relaţiile de joc. Maxim a marcat un gol frumos şi poate să crească mult, este un jucător extraordinar. Nistor a jucat de zici că joacă de când lumea la echipa naţională, a făcut un meci bun, însă din păcate nu îl ajută prea mult fizicul. Tănase a demonstrate că este un jucător bun, pe care echipa naţională se poate baza. Deasemenea, am văzut că, dacă e cazul, îl putem folosi pe Chiricheş şi fundaş dreapta”, a spus la finalul meciului selecţionerul Victor Piţurcă.

 


Aceasta a fost cea de a 12-a întlnire dintre România şi Belgia. "Tricolorii" i-au egalat pe "dracii roşii" la numărul de victorii, 5. Celelalte două partide s-au încheiat la egalitate, însă belgienii au per total golaveraj superior, 16-14.

Caseta tehnică

România: Tătăruşanu - Chiricheş (Luchin '61), Găman (Goian '46), Gardoş, Latovlevici (Şt. Radu '69) - D. Nistor (C. Lazăr '46), Pintilii (Borceanu '46) - Maxim (Torje '46), Grozav (Stancu '46), Chipciu (Tănase '46) - Marica.
Belgia: Mignolet - Gillet, Van Buyten, Kompany, Verthongen - Fellaini, Witsel, Defour (Vossen '57) - de Bruyne, Benteke (Lukaku '57), Mertens (Mboyo '61).  
Arbitri: Mauro Bergonzi - Lorenzo Manganelli, Massimiliano Grillli (toţi Italia) - Radu Petrescu (România)
Spectatori: 7.500


Foto: www.uefa.com (AFP)

abonare newsletter