Sport

Tenis: Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor

<p><strong>Sârbul Novak Djokovic a câştigat pentru a doua oară Turneul Campionilor la tenis, după ce l-a învins în finală pe elveţianul Roger Federer, cu 7-6 (8/6), 7-5, luni seara, la Londra.</strong></p>

 

Djokovic, numărul unu mondial, câştigase şi în 2008, la Shanghai, competiţia care încheie sezonul în circuitul ATP.

Victorios şi în primul mare turneu al anului, Australian Open, sârbul încheie anul la fel cum l-a început, în vârful ierarhiei, pentru al doilea an consecutiv, lucru asigurat încă dinainte de turneul londonez, arată Agerpres.

Aceasta a fost a 29-a întâlnire între cei doi rivali, un meci intens, în care sârbul a fost mai bun în apărare, Federer fiind constrâns să rişte şi a comis mai multe greşeli.

În primul set, Nole a reuşit un break la scorul de 5-4, a avut minge de set, dar nu a reuşit să o fructifice, câştigând doar în tiebreak.

Federer a început mai bine setul secund, cu un break, şi a fost la cârmă până spre final, când a beneficiat de două mingi de set, la 5-4, dar a cedat presiunii şi Djokovic a fost capabil să întoarcă situaţia şi să se impună după două ore şi 14 minute de joc.

Djokovic (25 ani) a încheiat astfel un bun sezon, dar nu a mai fost la fel de tare ca în 2011, când a luat trei titluri de Mare Şlem. În acest an, Nole a câştigat trei turnee Masters 1.000 (Miami, Toronto, Shanghai), dar a pierdut finalele de la Roland Garros şi US Open, iar la Jocurile Olimpice şi la Wimbledon s-a oprit în semifinale.

Federer a disputat, la 31 de ani, a opta sa finală a Turneului Campionilor, din care a câştigat şase - record. Elveţianul are şase turnee câştigate anul acesta.

abonare newsletter