Sport

Covaciu: „Avem o grupă infernală în Liga Campionilor“

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/24/25 u jolidon covaciu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Antrenorul handbalistelor de la „U“ Jolidon Cluj, Gheorghe Covaciu, a declarat luni că este mândru de calificarea în Liga Campionilor, dar că grupa B este una infernală.</strong>

„U“ Jolidon Cluj, vicecampioana României la handbal feminin, va juca pentru prima dată în grupele Ligii campionilor.
„Studentele“ s-au calficat în cea mai puternică întrecere a cluburilor după ce au trecut de formațiile Muratpașa și Rostov na Don, dar greul de abia acum va începe. Campioanele de la Oltchim şi-au propus cu şanse reale câştigarea trofeului în acest sezon, însă formația clujeană este o doar primul contact cu Liga Campionilor. Antrenorul Gheorghe Covaciu recunoaşte acest lucru şi rămâne cu picioarele pe pământ. „Suntem foarte fericiţi, ne-am calificat pentru prima dată în grupe, inclusiv eu ca antrenor, mă aflu la prima experienţă de acest fel şi sunt mândru. Dar de acum începe greul. Vom avea un program îngrozitor de greu. Lupta pe două fronturi este foarte dificilă, iar noi avem o echipă scurtă. Am intrat într-o grupă infernală şi sper să putem face faţă“, a spus tehnicianul handbalistelor.
Covaciu a mai spus că echipa sa nu poate emite pretenții, dar este important că va acumula experiență. „În primul rând vom acumula experienţă mare, pentru că nu putem emite mari pretenţii într-o grupă cu două foste câştigătoare, Krim şi Podravka, şi o finalistă a Ligii Campionilor, Gyor. Ne dorim meciuri şi rezultate bune, dar trebuie să fim şi realişti“, a declarat antrenorul de la „U“ Jolidon pentru Mediafax.

Primul meci în 14 octombrie

„U“ Jolidon va profita de reunirea naţionalei din aceste zile, pentru a se reface înaintea debutului în Liga Campionilor. „Studentele“ vor juca primul meci în deplasare la Krim Ljubljana, în 14 octombrie.
„Vom avea un program foarte greu. Chiar în 14 octombrie ar fi trebuit să jucăm cu HCM Roman. Acum, după turneul de calificare, nu avem probleme de sănătate în lot, sper să rămână aşa”, a spus Covaciu.
Handbalistele antrenate de Gheorghe Covaciu au învins în finala grupei a 3-a preliminare vicecampioana Rusiei, scor 23-22 (13-11), calificându-se mai departe. În grupa B vor întâlni formaţiile Gyor ETO, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica. Programul echipei clujene în grupa B este următorul: Krim Ljbljana-U Jolidon Cluj (14 octombrie), U Jolidon Cluj-Gyor ETO (20-21 octombrie), U Jolidon Cluj-Podravka Koprivnica (27-28 octombrie), Podravka Koprivnica-U Jolidon Cluj (4 noiembrie), U Jolidon Cluj-Krim Ljubljana (10-11 noiembrie) şi Gyor ETO-U Jolidon Cluj (17 noiembrie).

Echipa se va întări

Gheorghe Covaciu a făcut referiri şi la întărirea lotului. „Fetele au primit două zile libere, chiar şi eu am plecat acasă, la Baia Mare. A fost un turneu solicitant, obositor, încheiat cu bine, din fericire, iar acum avem două zile să ne revenim, după care reluaăm pregătirea. Totuşi, deja azi-noapte am vorbit cu conducerea despre obligaţia de a întări lotul. Avem nevoie urgentă de un portar şi un pivot de valoare. Vom contacta toate agenţiile de impresariat, pentru că legitimarea pentru Liga Campionilor trebuie făcută înaintea primului meci“, a mai spus tehnicianul.



abonare newsletter