Sport

România ia startul la Jocurile Paralimpice

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/30/romanian paralympic team site .jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Echipa paralimpică a României este gata de lupta pentru medalii la Jocurile Paralimpice de la Londra. </strong>

Odată cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra, ce a avut loc miercuri, când Flacăra Paralimpică a aprins Cazanul Stadionului Olimpic, echipa noastră paralimpică este pregătită să reprezinte România în lupta pentru medalii.

După antrenamentele din Knowsley, desfășurate între 13 și 26 august, echipa paralimpică română s-a deplasat la Stratford, Londra și va rămâne în satul paralimpic pentru întreaga perioadă a Jocurilor.
Primul din echipa noastră care va participa în competiții este jucătorul de tenis de masă, Dacian Maksin, pe 30 august, la centrul Excel. Următorii care ne vor ține cu pulsul ridicat, sunt Eduard Novak și Imre Torok, pe 31 august, în cadrul cursei de 1 km pistă, pe velodromul olimpic și pe 1 septembrie în cursa contratimp.
Îi vom ura success lui Naomi Ciorap pe 1 și 2 septembrie, în competițiile de 50 m și 100 m craul, ce au loc la bazinul olimpic de înot. Naomi este cea mai tânără membră a echipei, iar în 2011 a doborât recordul mondial al Asociaţiei Sportivilor Nevăzători în clasa ei S13 la 100 m fluture şi 50 m spate.
Florin Cojoc va concura la săritura în lungime pe 3 septembrie. Apoi, Eduard și Imre vor reveni pe 5 septembrie, pentru competiția contratimp de ciclism pe șosea și pe 6, în cursa de 26 de km de ciclism pe șosea, din Brands Hatch, Kent. Eduard este campion mondial la șosea și velodrom, așadar sunt șanse mari ca el să câștige o medalie la Londra.
Cea care va încheia participarea echipei paralimpice române este Naomi, care va concura din nou pe 8 septembrie, de data aceasta la 100 m bras.

Lamont: „Suntem foarte entuziașit“

Sally Wood-Lamond, președintele Comitetului Național Paralimpic Român, a declarat că sportivii din delagația țării noastre sunt foarte entuziaști. „Suntem foarte entuziasmați de ceea ce va urma. Am muncit din greu să ajungem aici și este o realizare foarte mare doar faptul că participăm la toate acestea. Echipa noastră paralimpică va da totul în aceste competiții, iar ei vor fi câștigătorii noștri indiferent de rezultate. Mulțumim tuturor pentru sprijinul oferit! Împreună putem învinge!”, a declarat Lamont.
Aceasta este cea mai mare echipă românească paralimpică calificată la Jocurile Paralimpice, reprezentând 4 sporturi: atletism, ciclism, înot și tenis de masă. Campania „Hai România! Împreună putem învinge“, lansată de Olympus Dairy Industry, alături de Comitetul Naţional Paralimpic, condus de Sally Wood-Lamont, sprijină echipa paralimpică a României prin intermediul unei acțiuni de colectare de fonduri pentru achiziționarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente și a prezenței echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfășoară în perioada 29 august – 9 septembrie. Astfel, pentru fiecare sticlă de lapte OLY vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.


abonare newsletter