Sport

Copiii descoperă tainele baschetului cu Ghiţă Mureşan

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/23/12 ghita.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ghiţă Mureşan vine şi în acest an în Romania, cu dorinţa expresă de a insufla dragostea de baschet copiilor din țara sa natală.

Evenimentul „Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2012” este conceput sub forma unui turneu în cinci din marile oraşe ale României: Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Constanţa. Timp de o lună de zile, în intervalul 2-25 august, tabăra itinerantă a primit în fiecare oraș câte 120 de copii, cu vârste între 9-11 ani şi 12-14 ani. Participarea copiilor este gratuită, iar înscrierea s-a făcut online pe site-ul dedicat www.ghitamuresan.ro.


Campul a ajuns la Cluj luni, 22 august și  se va încheia în 25 august. Până să ajungă în orașul de pe Someș a avut următorul itinerariu: Constanţa între 2-5  august, la București 7- 10 august, la Brașov 12 – 15 august, la Timișoara 17 – 20 august.

Ghiță Mureșan, organizatorul campului și singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, a subliniat rolul educativ pe care sportul în general, și baschetul în acest caz, îl are sau trebuie să îl aibă în viața tinerilor și copiilor. „Scopul acestui camp esta ca acești copii să ajungă să iubească baschetul. Vrem să-i scoatem de la calculator și din stradă, e important ca ei să socializeze și să lege prietenii. Vrem să-i învățăm să joace în echipă, să știe că echipa depinde de tine, dar și tu depinzi de echipă. Deasemenea, educația are un rol important, vrem să le insuflăm acestor copii că nu se poate să faci sport fără să ai rezultate bune la învățătură“, a spus Big Ghiță.


Evenimentul „Ghiţă Mureşan Summer Camp Tour 2012” a fost susținut de Banca Transilvania și organizat în parteneriat cu Intersport, Aqua Carpatica, Regina Maria, PMA, Polus Center, Yellow Store, Lunch Box și Bigtime Production.

abonare newsletter