Sport

Sportivii paralimpici se pregătesc la Liverpool

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/23/06 echipa paralimpica.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Echipa paralimpică română se antrenează în Liverpool înainte de startul celor mai ample Jocuri Paralimpice din istorie.

 


În timp ce Londra se pregătește să găzduiască din nou, foarte curând, mult sport de performanță și entuziasm în cadrul Jocurilor Paralimpice, cei 6 sportivi care vor concura pentru România se antrenează în tabăra de antrenament pre-paralimpic din Knowsley, Liverpool (foto mic).

Echipa paralimpică a României urmează un program complex de activități, desfășurat în locuri speciale, pentru a beneficia de cele mai bune facilități necesare antrenamentelor specifice fiecărui membru din echipă. Sportivii vor rămâne în Knowsley până la 26 august, când vor pleca spre satul paralimpic din Stratford, Londra, pentru întreaga perioadă a Jocurilor.


„Este o mare realizare pentru noi faptul că am putut aduce echipa paralimpică în Liverpool, pentru a beneficia de facilitățile excelente de aici și a avea acces la standardele înalte de antrenament din Knowsley. Ei nu au avut o astfel de oportunitate până acum.  Suntem foarte recunoscători pentru sprijinul primit de la cei care cred în noi“, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

Paritcipă peste 4.000 de sportivi!


Jocurile Paralimpice oferă sportivilor cu dizabilități posibilitatea de a concura pe scena mondială, într-o varietate de sporturi. Londra 2012 va găzdui cele mai ample Jocuri Paralimpice din istorie, în perioada 29 august – 9 septembrie . Vor participa circa 4.200 de sportivi, cu aproximativ 250 mai mulţi ca în 2008, reprezentând 165 de țări, cu 19 mai multe ca la Beijing. Sportivii vor concura în 20 de sporturi ce se vor desfășura în decursul a 11 zile de concurs, în 21 de locuri.

Echipa paralimpică română (foto) nu a avut niciodată un număr atât de mare de sportivi calificați la Jocurile Paralimpice.  Ei trebuie să participe la turnee internaționale timp de doi ani pentru a acumula suficiente puncte necesare pentru calificare, iar participarea necesită mult sprijin financiar.


Sportivi români au fost sprijiniți prin campania „Hai România! Împreună putem învinge“, lansată de Olympus Dairy Industry, alături de Comitetul Naţional Paralimpic.

Cicliștii sunt la Manchester


Echipa de ciclism, reprezentată de Eduard Novak și Imre Torok, se antrenează la velodromul Manchester, unul dintre cele mai bune din Europa, precum și în vecinătatea localității Knowsley, unde se află rute de ciclism excelente pentru pregătire. Antrenorul Cristiano Valoppi și echipa tehnică (mecanic, maseur) se află, de asemenea, în centrul de antrenament, alături de echipa de ciclism. Eduard Novak este campion mondial la șosea și velodrom și este singurul sportiv român care a mai participat la Paralimpiadă.

Naomi s-a pregătit în Spania

După antrenamentul intensiv la altitudine, în Sierra Nevada, Spania, Naomi Ciorap, care va reprezenta România la competiția de înot, a ajuns luni în Liverpool. Ea se antrenează la Centrul Wavertree, aflat la câteva minute de hotel, unde se antrenează și echipa britanică de înot.

Jucătorul de tenis de masă Dacian Makszin se antrenează la centrul sportiv de la Greenbank. Iar Florin Cojoc, campion european la săritura în lungime și reprezentantul României la proba de atletism, se antrenează la Colegiul Sportiv Kirby, aflat tot în apropiere, care are cea mai bună pistă de alergare pentru sportivi cu dizabilităţi.

abonare newsletter