Sport

Mutu, tot mai aproape de Ajaccio

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/16/08 mutu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele grupării Ajaccio, Alain Orsoni, a confirmat, miercuri, agenţiei France Presse, faptul că ajuns la un acord pentru transferul atacantului Adrian Mutu (Cesena).</strong>


Orsoni a precizat că îl aşteaptă pe jucătorul român în Corsica la începutul săptămânii viitoare pentru a semna un contract pe doi ani.
Oficialul celor de la AC Ajaccio a precizat că s-a întâlnit, luni, la Milano, cu Mutu şi cele două părţi s-au înţeles. Românul ar urma să discute, joi, cu oficalii clubului Cesena, pentru a-şi rezilia contractul. „Pretenţiile sale financiare sunt mult sub cele ale lui Brandao şi vorbim de un jucător de un alt calibru. Va fi la Ajaccio la începutul săptămânii viitoare. Dacă vom reuşi, va fi o mare lovitură. Este într-o dispoziţie bună“, a declarat preşedintele gruprăii franceze.
Clubul Ajaccio a fost interesat în această vară de transferul atacantului Brandao de la Olympique Marseille, însă brazilianul a ajuns în cele din urmă la Saint-Etienne.
AFP prezintă o carte de vizită a lui Mutu, precizând că românul are o „reputaţie sulfuroasă“: „Mutu, care a trecut pe la mari cluburi europene (Inter Milano, Chelsea, Juventus), are în spate o reputaţie sulfuroasă. Controlat pozitiv cu cocaină în 2004, atacantul a fost condamnat de TAS la şapte luni de suspendare şi la plata sumei de 17,1 milioane de euro fostului său club Chelsea. În august 2011, Mutu a fost exclus pe viaţă din echipa naţională a României, după ce a petrecut o seară cu băuturi alcoolice, cu două zile înaintea unui meci amical cu San Marino“.

Mutu neagă discuțiile

Adrian Mutu a declarat, miercuri, că nu a discutat cu nimeni de la Ajaccio şi nici cu reprezentanţi ai vreunei alte grupări, precizând că doreşte să rămână la Cesena, iar o eventuală posibilitate de transfer va fi analizată de impresarii săi.
„N-am semnat cu nimeni, n-am vorbit cu nicio echipă, am impresari. Mă antrenez la Cesena, cu alţi băieţi care aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Eu am un contract pe care doresc să-l respect. Nu ştiu ce părere are Cesena. Nu sunt fără echipă cum se spune, mai am doi ani de contract. În două sătămâni vom şti mai multe pentru că se termină perioada de transferuri. Probabil că dacă nu o să fiu transferat, o să fiu reintegrat în echipă la Cesena. Nu au altă şansă“, a declarat Mutu, la Sport.ro.
Referindu-se la echipa naţională, Mutu a spus că obiectivul său principal este să ajungă la Cupa Mondială din 2014. "Sunt alături de băieţi, îmi pare rău că nu sunt acolo, dar nici nu avea domnul Piţurcă cum să mă convoace, pentru că nu sunt pregătit. Obiectivul meu nu este să-l ajung pe Hagi la numărul de goluri, obiectivul meu est să ajung la Mondialele din Brazilia. Atât, pentru că ar fi primul Mondial la care aş juca şi o experienţă unică", a adăugat fotbalistul Cesenei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter