Sport

Jaqueline Cristian s-a calificat spectaculos în sferturile turneului de la Charleston

Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat spectaculos în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Charleston (Carolina de Sud).

Jucătoarea româncă de tenis Jaqueline Cristian/ Foto: Jaqueline Cristian - Facebook Jucătoarea româncă de tenis Jaqueline Cristian/ Foto: Jaqueline Cristian - Facebook

 

 


Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat spectaculos în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 922.573 de dolari, joi, după ce a învins-o pe americanca Emma Navarro, cu 6-3, 5-7, 6-1.

 


Jaqueline Cristian (25 ani, 83 WTA) a reuşit a doua sa victorie consecutivă în faţa unei jucătoare din top 20 mondial, după două ore şi 27 de minute.

Românca trecuse în optimi de Madison Keys (18 WTA), iar acum a învins-o şi pe Navarro (22 ani, 20 WTA). Jaqueline Cristian mai avea doar o victorie în faţa unei adversare din top 20, după ce a învins-o în 2022 pe Elena Rîbakina, la Doha. Jaqueline Cristian a câştigat primul set cu 6-3, după o serie de patru ghemuri consecutive. În actul secund, românca a ratat două mingi de meci la scorul de 5-4, iar apoi Navarro a reuşit să încline balanţa şi să câştige setul cu 7-5. Jaqueline Cristian a dominat autoritar setul decisiv, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1.


Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec de 22.146 de dolari şi 108 puncte WTA, iar în sferturi o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina, care a întrecut-o pe ucraineanca Anhelina Kalinina cu 6-1, 6-4. Singurul meci direct cu Kasatkina (26 ani, 11 WTA) s-a încheiat cu abandonul româncei în 2022, în turul al doilea la Doha, la scorul de la 2-2 în setul secund, după ce îl câştigase pe primul cu 6-2.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jaqueline Cristian a părăsit Transylvania Open. Românca, învinsă de Eva Lys care a eliminat-o în primul tur și pe Sorana Cîrstea

Jaqueline Cristian s-a calificat în optimile turneului WTA 125 de la Parma

Ultimele Stiri
abonare newsletter